Powered by Blogger.
ISTIQOMAH

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


Followers

Monday, October 3

Sex menurut BN

Justeru, menurut Ong, legasi beliau terhadap parti Cina itu juga bukan bagi presiden MCA sekarang, Datuk Seri Dr Chua Soi Lek untuk memutuskannya.

"Beliau mempunyai kuasa untuk mengeluarkan potret saya dari ibu pejabat MCA jika mahu berbuat demikian. Lagipun, tidak apa yang seronoknya bagi potret seseorang (digantung) bersebelahan dengan orang yang korup dari segi moral,” katanya dalam satu kenyataan media semalam.

Lu tengok orang kapir pun tau malu letak gambar sebelah orang yang tak ada moral, itu baru letak gambar pun dia tak suka, dengan orangnya lagi la. Tapi gua heran la pulak juak2 penjilat BN ni sayang bebenor dengan presiden sex, beria-ia betul berjuang mempertahankan presiden kapir kaki sex ni, kalau kat luar negara da lama kena tendang, cuma kat Malaysia je standardnya macam itali kat tempat lain, pemimpin kaki sex semuanya bungkus.


Bila kita sebat diorang dengan isu ni cepat2 mengelak tapi satu dunia da tahu, umno dan mca bagai aur dengan tebing, irama dan lagu, isi dengan kuku, jadi juak2 penjilat umno merupakan juak2 penjilat mca, lebih tepat lagi juak2 penjilat presiden sex.

Tak tau malu ke, sekarang penjilat2 umno dan bloger2 upahan tak habis2 menyerang Anwar yang belum pernah dibuktikan terlibat dengan salahlaku sex. lain la presiden sex kesayangan diorang tu yang terang2 mengaku.

Lu orang tak pernah terpikir ke sebab pengakuan tanpa rasa malu dia ni, telah menjadikan zina tu sebagai sesuatu yang amat biasa. Apa lu orang da hilang akal ke.

Sekarang ni da jadi budaya bagi jantan2 sial dan betina2 sundal suka2 berzina tanpa segan silu, seterusnya bila terberanak sanggup buang bayi, dua tiga hari ni tak mendatangkan apa2 kesan ke kepada hati lu orang bila binatang2 ni sanggup membunuh nyawa tak berdosa, buang dalam perigi la, campak dari tingkat dua la, Tak pernah ke lu orang terpikir betapa parahnya akhlak manusia zaman sekarang ni.

Gua pernah tulis diruangan komen blog sahabat gua ISA, gua tulis secara sindiran, baca Sini gua kata penzina ni kalau kantoi kat jabatan agama tak perlu takut, gua buat perbandingan denda cuma 5ribu bukan kena sebat atau direjam, perbandingan gua lagi kalau kena tangkap curi biskut di supermarket pun denda 5ribu, jadi apa sebenarnya nilai keruntuhan moral. cuma 5ribu je ke. Tapi yang gua heran ada pulak kutu yang marah gua sebab menganjing.

Apa yang gua marah sangat ni, da la tiada tindakan konkrik dari pemerintah untuk mengubah senario keruntuhan moral ni malah menghalang pulak orang lain bertindak mengikut lunas2 Islam. Apa hudud dan qisas tu tak cukup bagus ke untuk permasalahan ini, kan haramjadah namanya tu.


3 comments:

teratailiar October 4, 2011 at 12:58 AM  

rileks bro...

org x sumua sama...

ada pandai, ada genius, ada bangang (hehehe mcm c enal tu)...

kahkahkah

yang pandai genius pun kalu x beriman, x beramal dgn agama pun x guna gak...

mcm komen c isa "nak buat camana bro...manusia ni kekadang terlebih handal dr Tuhan"

tak per...

kat ctu lah manisnya berjuang

adios

Johor Born October 4, 2011 at 1:17 AM  

teratailiar,

gua tak panas dgn komen tu gua panas bila umprono cuba bodohkan org malaysia

teratailiar October 4, 2011 at 2:27 AM  

hehehe...

bior diorang wat kerja diorang...

kita wat keja kita sudah le...

Allah membantu org yg bjuang di jlnNya...

hehehe...

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP