Powered by Blogger.
ISTIQOMAH

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


Followers

Thursday, October 13

Mitos Babun UMNOs

 Kegagalan kerajaan Pas Kelantan menunaikan janji mereka untuk membantu rakyat dan membangunkan negeri ini menyebabkan semakin ramai penyokong tegar parti itu kini beralih kepada UMNO.
Terbaru, seramai 300 penyokong setia Pas di Ulu Kusial, dekat sini bertekad menyertai UMNO kerana merasa tertipu oleh Pas lebih-lebih lagi pemimpin tempatannya yang dianggap tidak cakna rakyat.
Penyerahan borang keahlian mereka diserahkan sendiri kepada Pengerusi Badan Perhubungan UMNO negeri, Datuk Seri Mustapa Mohamed pada Majlis Selamat Tinggal Pas di Taman Perumahan Ulu Kusial, dekat sini malam tadi.

Fuyooo mati la PAS kali ini sana sini ahli cabut tinggal kan PAS berlumba2 masuk UMNO macam kambing belumba2 masuk kandang umno. PAS kini semakin tenat, dikedah beribu2 masuk kandang umno, diselangor beribu2 juga masuk umno, sekarang ni kat kelantan pulak. PAS patut ketakutan skrip hantu baru sedang difilemkan oleh UMNO kah kah kah kah.

Bila la puak haramjadah UMNO ni nak cakap tegak, bila cakap je kencing, bila kencing je cakap, memang sial, kalau la ayam itik, anjing kucing, monyet babun boleh mengundi gua pasti binatang2 ni mesti pun kena tipu. dan babun2 ni akan berbondong2 menyerahkan borang kepada United Monkey New Organisation. Babun2 umno da tak de idea baru terpaksa guna idea kitar semula untuk menarik perhatian, Dari hari ke hari babun2 ni tengah menghitung tahap kepupusannya yang semakin kronik, ada yang kena darah tinggi, lemah jantung, dek ketakutan sumber pendapatan paling mudah akan berakhir tak lama lagi.

Sekarang ni babun2 import dari tamil nadu terpaksa di gunakan sebagai, terutamanya di pulau pinang, yang peliknya babun2 berbulu hitam yang amat berbeza dengan babun asal penang berwarna sawo matang, beria2 benar mengaku dia beketurunan sama dengan babun bumiputera seperti babun dari kulim dan bayan baru.

United Monkey new Organisation yang kehilangan ramai ahli setelah babun pecacainya menyesal menjadi babun dan bertukar menjadi manusia telah mengorak langkah untuk menguatkan pertubuhan babunnya dengan menambahkan lagi keahlian merupakan lotong dari bangla, kera dari indon, chipanzi dari myanmar, beruk dari nepal. Usaha ini merupakan usaha nazak setelah usaha membeli beberapa ekor babun memerlukan belanja besar dan kurang berbaloi kerana pada jangkaan awal dengan pembelian babun ni akan mampu menarik babun baru kedalam pertubuhan tetapi malangnya bukan sahaja telah kerugian duit kerana pembelian ini, malah menjadi bahan lawak pula.

Malang terus bertimpa apabila rupa2nya babun2 yang dibeli itu merupakan babun bacul pondan yang tak mampu menahan serangan pihak luar dan bertindak seperti babun mabuk todi dan mendatangkan liabiliti kepada pertubuhan. Politik Rimba yang digunakan United Monkey New Organisation semakin menunjukkan kebobrokannya dan bakal berakhir tidak lama lagi. Dan gua pasti Pertubuhan babun ini akan mengunakan politik yang lebih kotor untuk mengekalkan kuasa babun. Dan untuk menambahkan semangat mari menyayi lagu babun ini:

Bersatu kita bersatu dibawah babun penipu,
Kita terus bersatu dibawah babun penipu,
Bersama kita bersama, bersama sapu semua,
Berjasa pada mama,babun dan rimba.

Lambang kita yang barua dipandang hina dan dina,
bersatu besedia cepat sapu semua......

0 comments:

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP