Powered by Blogger.
ISTIQOMAH

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


Followers

Tuesday, October 18

La apahal ni Abg Jib

Datuk Seri Najib Tun Razak hari ini menegaskan bahawa UMNO tidak akan mengambil alih pentadbiran di Pulau Pinang sekiranya Barisan Nasional (BN) diberi mandat pada Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13).
Sebaliknya, kata Perdana Menteri, jawatan Ketua Menteri negeri itu akan ditentukan menerusi perbincangan dengan kesemua parti komponen lain atas semangat kerjasama sebagai satu keluarga yang besar.
Tambah beliau, perkara itu sudah dibincangkan dengan Pengerusi UMNO Pulau Pinang, Datuk Zainal Abidin Osman supaya UMNO negeri itu tidak membangkitkan mengenainya.

Apa da jadi ni Jib da ketakutan ke atau da mula nak cium tangan koh soo koon, dulu bukan main belagak beb, sekarang dengan gerakan dan mca kecut teloq ke, Dulu bukan main lu ludah2 muka Pas dan Pkr kata tunduk pada Dap, sekarang apa da jadi, kah kah kah. Terpaksa jilat balik ya ludah lu kesian kat lu beb. Mana darah keturunan Daeng Melewar, Daeng Perani tak pun Raja Haji. Kalau diorang masih hidup mahu diorang tak nak mengaku lu orang bugis, setahu gua la orang Bugis keturunan berani mati.

Kepada mamak penang yang mengaku ultra melayu hari ini semua dah boleh meraung guling2 tokeh lu cakap lu jangan harap dapat jadi ketua menteri Penang, Buat penat lu mengampu keh keh keh lu kena ketis la tamby, punah harapan la macha nak jadi orang besar kat Penang, Taukeh lu dah kecut la macha dengan gerakan.

Start hari ni lu semua dah boleh la berkira2 bungkus baju meroyan kat negeri lain, Jangan lupa bawa sepanduk yang lu orang buat dulu tu, gua ingat lu orang sesuai pindah kat melaka la, kat sana banyak tempat yang sinoname dengan lu, kat masjid kapitan...... ke, kat tanjung....... ke. Gua tak nak tulis ....... tu lu faham2 je la sendiri, bukan gua yang bagi nama tu, kerajaan melaka yang kekal kan nama tu, jadi jangan ada sesiapa nak mengamuk lak kata gua menhina.

Puak2 lu kan pandai putar belit kenyataan, macam taukeh lama lu mahatet, dah terang2 jadi penderhaka kepada sultan sekarang belit salahkan orang lain yang menderhaka, so macha2 selamat berjuang dan meroyan di tempat baru. kat penang dah tak boleh cari makan.

0 comments:

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

[Valid Atom 1.0]

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP