Powered by Blogger.
ISTIQOMAH

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


Followers

Tuesday, October 18

Susu lambang ciptaan Apco pulak da

Progam susu percuma di sekolah-sekolah, yang dihentikan pada 2007 kerana ada murid yang meminumnya mengalami keracunan makanan, kini disambung semula dengan nama dan nafas baru.

Program Susu 1Malaysia (PS1M), yang dilancarkan pada 16 Sept, 2011, bukan sesuatu yang berbau politik atas sebab namanya ataupun sesuatu yang sia-sia walaupun terdapat kes keracunan sebelum ini.

Ye ke ni tak de berbau politik ni, ok kita cek ramai2 kotak susu ni, la ada lambang ciptaan apco la.

Susu segar bagi program ini dibekalkan oleh Sabah International Dairies Sdn. Bhd (SID).Datuk A.Arulpragasam merupakan CEO syarikat ini.

Bila gua belek2 cerita ni gua teringat kes budak2 sekolah kena keracunan makanan, kalau sekali mungkin boleh dimaafkan tapi kes keracunan ni berulang beberapa kali dan setiap kali berlaku kes keracunan ni, jawapan popular dari kementerian ini merupakan kes terpencil, pihak kami akan menyiasat. dibawah ni artikel yang gua rembat dari sini. jadi betul la ada kes keracunan berulang kali.

Kementerian Pelajaran menggantung serta-merta pelaksanaan program PSS di sekolah-sekolah selepas kes-kes keracunan susu dilaporkan berlaku lagi di Kedah dan Kelantan.

Tindakan itu dibuat ekoran berulangnya kes-kes keracunan di kalangan murid-murid selepas meminum susu yang dibekalkan di sekolah masing-masing sejak beberapa hari lalu.


Sekarang ini gua tengok dengan bangganya semua pihak yang terlibat dengan PS1M ni memberi jaminan bahawa tidak akan berlaku sebarang keracunan kepada murid2 selepas meminum susu ni. jaminan Gua macam tak yakin je sebab da banyak kali pun jaminan kementerian yang akhirnya fail hampeh.

Yang gua lagi kurang percaya ni adalah syarikat yang membekal susu ni Sabah International Dairies sdn bhd ni, Gua tak pernah dengar nama company ni tiba2 jadi  pembekal.
Gua tanya pakcik google siapa company ni pakcik google pun tak ada jawapan, tu yang pelik ni pembekal tak ada dalam pengetahuan pakcik google boleh membekalkan susu ke satu Malaysia kat facebook adalah.

Satu lagi yang buat gua muskil ni cara pengedarannya, maklumat dari sumber yang diterima susu bulan ogos adalah untuk edaran bulan oktober dah 2 bulan tu, selamat lagi ke, yang ni gua akan cek bila anak gua dapat susu tu, ari tu gua tengok anak gua ada dapat susu dari sekolah tapi tak perasan la pulak susu 1Malaysia ke tak, cuba lepas ni kita semua tengok.


0 comments:

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP