Powered by Blogger.
ISTIQOMAH

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


Followers

Saturday, September 10

TGNA, TGHA, Kak Wan berlakon!

Latif yang juga Timbalan Menteri Pertahanan berkata, walaupun banyak kes-kes liwat dibicarakan di mahkamah, kes melibatkan Anwar dianggap paling istimewa kerana terlalu banyak ditangguhkan atas kehendak Ahli Parlimen Permatang Pauh itu sendiri.
Katanya, Anwar juga boleh diibaratkan seperti seorang pelakon yang berlakon di dalam episod drama panjang ekoran kes liwat yang dihadapinya itu.
Malah Latif berkata, isteri Anwar, Datin Seri Wan Azizah Wan Ismail dan anak mereka, Nurul Izzah yang memimpin Parti Keadilan Rakyat (PKR) serta sekutu dalam pakatan pembangkang, Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat dan Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang turut diibaratkan sebagai pelakon dalam drama itu.
"Dalam hal ini rakyat sebenarnya boleh agak siapa pengarah kepada drama ini. Pada saya mudah, DAP yang mengawal segala Anwar dan pakatan pembangkang.
"Tetapi mereka kena sedar bahawa rakyat kini bukan lagi majoriti yang berdiam diri semata-mata. Rakyat hari ini adalah pengundi yang berpengetahuan dan bermaklumat," katanya.

Belajar je tinggi2 bukan jadi semakin pandai tapi semakin bodoh, weiii cari la idea lain kalau nak fitnah orang pun, idea ni da basi la weiii, da tak laku la, macam skrip liwat2. Harap je jadi timbalan menteri pertahanan tapi banggang. Patut la singapura senang je pijak kepala. timbalan menteri dengan menterinya sama level bangang. weeii lu ingat kata2 lu macam ni boleh bodohkan rakyat ke, lu sendiri yang cakap rakyat sekarang ni berpengetahuan dan bermaklumat.

Kalau lu nak sangat kes Anwar ni selesai cepat, lu bagi je la dokumen yang peguam anwar nak kenapa takut, suruh taogeh lu rosma dan bini dia najib beri keterangan, suruh juga polis pencen tu bagi keterangan kenapa takut.Siapa yang lari2 konon berani datang kemahkamah lepas tu cuma pusing2 tengok jamban mahkamah je, bila suruh bagi keterangan cabut lari tak cukup tanah.

Ni apa pulak cerita Kak wan dengan Izzah, TG Nik Aziz, TG Hadi Awang. jadi pelakon dan tiba2 pulak DAP jadi pengarah. Kalau macam tu gua pun boleh cakap Lu, Najib, Nazri sebagai pelakon, pengarahnya berahim katak. Pelakon utama Rosmah. boleh macam tu, lu sedap je cakap, orang lain pun boleh sedap cakap juga.

0 comments:

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

[Valid Atom 1.0]

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP