Powered by Blogger.
ISTIQOMAH

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


Followers

Tuesday, September 6

Sendiri mau ingat la macha

KUALA LUMPUR 5 Sept. - Wakil beberapa kem pelarian di Gorawe, Somalia hari ini meminta maaf kepada rakyat Malaysia di atas kematian jurukamera BernamaTV, Noramfaizul Mohd. Nor pada Jumaat lepas akibat terkena tembakan peluru sesat di Mogadishu.
Permohonan maaf yang disampaikan melalui Pengarah Eksekutif Malaysian Relief Agency (MRA), Mohd. Shahrulazilan Said itu turut menyatakan kekesalan mereka terhadap insiden malang tersebut.

Lu orang tengok sendiri, orang somalia pun tahu minta maaf, tapi pemimpin umno dan pencacainya ada ke kita dengar minta maaf atas kesilapan dia orang, hampeh. gua cakap ni sebab akhirnya umno telah mengakui kesilapan mereka tidak membuatpersiapan yang cukup dek gilakan publisiti, buat kerja terburu2 apa ni macha, khalifah kelab putera umno lu buat apa macha, sekarang baru sibuk nak kaji SOP, deh macha satu nyawa berharga da hilang la macha.
“Antaranya sebelum pergi, perlu ditentukan adakah kawasan yang mahu dikunjungi itu kawasan biasa, iaitu kawasan yang mengalami bencana alam atau zon perang yang berbahaya.
“Juga perlu dipastikan tinjauan dibuat untuk mengkaji kawasan itu terutama dari segi tahap keselamatannya,” kata Rais yatim. Betul tak kata gua kerana gila publisti kajian mendalam tidak dibuat, kalau orang jawa gelar sumbrono. Apa lagi macha tak pandai2 pegi minta maaf ke, da buat salah purak2 tak tahu pulak.

KUALA TERENGGANU 5 Sept. – Sudah setahun, Daud Salleh, 77, kematian isteri, Salamah Ibrahim, 77, akibat sakit tua.
Ketika kesedihan dek kehilangan isteri belum reda, Daud terus dirundung malang bertimpa apabila terpaksa menjaga cucu-cucunya yang terdiri daripada empat beradik.
Daud mengakui kehidupannya bersama cucu umpama ‘kais pagi makan pagi, kais petang makan petang’ dan atas kesulitan itu, dia amat mengharapkan bantuan ikhlas daripada mana-mana pihak yang prihatin.

Ini la namanya kera dihutan disusukan anak dibuaian mati kelaparan, sibuk dengan somalia, rakyat sendiri menderita kurang bantuan, bukan gua anti lu orang nak bagi bantuan, lu nak membantu tu bagus tapi kena la cara nya dan tempatnya, lu orang pergi sana 54 orang lebih sepuluh orang pulak dari pihak media apa semua ni macha nak publisiti berpada2 la, kalau kos setiap seorang disana rm2000, lu da guna rm108000, deh macha berapa ramai lu boleh bantu kat Malaysia ni. Pak cik Daud tu salah seorang dari yang lu patut bantu, ramai lagi macam dia. sendiri mau ingat la macha.

0 comments:

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP