Powered by Blogger.
ISTIQOMAH

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


Followers

Tuesday, September 6

SUNGAI PETANI 6 Sept. - Pergerakan Puteri UMNO hari ini membuat laporan polis terhadap Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim yang didakwa membuat laporan palsu berhubung isu video seks pada Mac lalu.
Laporan itu dibuat Naib Ketua Pergerakan Puteri UMNO, Shahanim Mohd. Yusof di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kuala Muda di sini.
Beliau berkata, pihaknya memohon polis bertindak terhadap Anwar, yang didakwa telah mempermainkan undang-undang dengan membuat laporan palsu di IPD Dang Wangi pada 22 Mac.

Cun jugak minah ni, cerita lama da sattle ke. Banyak untung bisnes cik adik oii,

Macam ejen 007 pulak minah ni, polis pun tak cakap Anwar buat laporan palsu, tiba2 pilak minah ni meroyan tak tentu pasal cakap Anwar mempermainkan undang2 dengan buat laporan palsu, Seingat gua la minah ni kan da kena peti sejuk kan oleh putri umno, tiba2 je muncul ada apa2 ke, atau nak supaya nampak ada buat kerja jadi ada can la dapat calon pilihanraya nanti.

Bukan ke minah ni yang beria-ia sangat marah Ustaz Azizan sebab turunkan cukai tanah kat kedah gua petik kata2 dia ni
"Cukai tanah dikurangkan, kononnya untuk mengurangkan beban rakyat. Sedangkan Kerajaan Negeri Kedah adalah diantara kerajaan yang termiskin di Malaysia dan cukai tanah di Kedah adalah merupakan di antara yang terendah di Malaysia. Jadi, apakah relevannya cukai tanah itu dikurangkan? Bukankah itu akan sedikit sebanyak mengurangkan pendapatan kerajaan negeri? Banyak lagi cara untuk mengurangkan beban rakyat, mengapa pula cara ini dipilih?"

Hari ni minah ni meroyan lagi, apa dah tak de idea ke nak pekenakan pemimpin Pr, ini idea basi la cik adik oiii. orang da tak pakai lagi da. cerita banyak pun tak guna penatkan gua menaip je, cuma gua bagi minah ni publisiti murahan kesian kat dia da tak berapa laku terpaksa buat cerita basi. Opppss lupa lak kirim salam kat bekas MB kedah ye.

ALOR SETAR 5 Sept. - Pemuda Gerakan negeri hari ini mengemukakan lima sebab bagi menguatkan hujahnya berhubung cadangan agar diwujudkan jawatan Timbalan Menteri Besar Kedah seperti yang dikemukakan sebelum ini.
Ketuanya, Tan Keng Liang berkata, jawatan tersebut perlu diwujudkan bagi mengelak ketidakpastian kerana tiada pihak yang dapat meramalkan masalah kesihatan atau malapetaka lain yang mungkin menimpa ke atas mana-mana Menteri Besar Kedah.

Ni lagi satu mamat yang partinya dah nak masuk muzium, atau lebih tepat hampir pupus, yang lu olang sibuk pasal MB kedah tu apahal, gi sana bagi cadangan kat Mb johor ke, Pahang ke, Perak ke, atau negeri2 yang sewaktu dengannya, jangan duk sibuk kat negeri PR, kain sendiri koyak tak nampak, orang lain carik sikit je heboh seMalaysia. piiiiiiiii laaaaa

0 comments:

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP