Powered by Blogger.
ISTIQOMAH

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


Followers

Monday, September 5

melatah lagi umno

PETALING JAYA 4 Sept. — Kementerian Luar telah menghantar Duta Besar Malaysia ke Libya, Datuk Zulkifli Yaacob ke Somalia untuk meninjau langkah keselamatan di negara itu sebelum misi bantuan kemanusiaan Kelab Putera 1Malaysia ke sana, kata menteri berkenaan Datuk Seri Anifah Aman.
Anifah berkata, Zukifli ke Somalia bagi membuat kerja-kerja lapangan dan penilaian yang diperlukan untuk misi berkenaan.
"Kita hendaklah pastikan bahawa negara yang kita akan pergi, diberikan perlindungan yang secukupnya dan memuaskan, di mana mereka telah lakukan, tetapi ini adalah sesuatu yang tidak dijangkakan," katanya kepada pemberita selepas menyambut ketibaan jenazah jurukamera BernamaTV Noramfaizul Mohd Nor dari Mogadishu di Pangkalan Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) di Subang dekat sini hari ini.

Ah kan da mula da, semua nak cuci tangan, mengelak tanggunjawab siapa yang patut di pertanggungjawabkan dengan kematian Noramfaizul, menteri luar awal2 lagi da tepis mengelak, najib awal-awal lagi da beri kenyataan jangan tuduh sana sini, ambil ikhtibar dari apa yang berlaku, apa ke benda statment dari pm ni ambil ikhtibar sebelum pergi la weiii, sebelum ini dah lebih 20 orang wartawan ter bunuh di somalia, itu tak boleh diambil iktibar ke, tunggu rakyat malaysia terkorban baru ambil iktibar ke? deh macha.....

khalifah kelab putera umno pulak sibuk cerita pasal pampasan rm200,000. weeiii nyawa rakyat Malaysia seorang da melayang weii. apa umno ni semua benda nak kena nilai dengan duit ke, Dulu masa nak pergi bukan main berdegar2 satu malaysia, habis semua media kena panggil untuk publisiti murahan sekarang apa da jadi beb.

Ini la umno da terantuk baru tersedar, bila tanah da runtuh baru sibuk nak kaji la, bagi pampasan la. bila orang minta bantuan dari gereja baru sibuk nak bantu la, bila ada yang meninggal baru sibuk nak ambil iktibar la. apa ni semua makan gaji buta ke menteri kabinet ni. bila da berlaku musibah baru semua melatah.

0 comments:

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

[Valid Atom 1.0]

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP