Powered by Blogger.
ISTIQOMAH

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


Followers

Wednesday, July 11

jika benar pelaku sudah meninggal dunia



Dalam sibuk orang mengamuk kebanyakan blogger bercerita pasal peristiwa ni. Gua malas nak komen sangat, kalau ikut pembacaan gua pada blog dia ni, nampak macam celaru je pemikiran dia, tapi tak tahu la, satu je persepsi gua bila buka blog dia ni gua terus terpandang lelaki tanpa baju, menampakkan lubang pusat jadi secara automatik gua tolak pendapat dan tulisan mamat ni, pada benda asas pun fail nak gebang cerita lebih besar. tapi tak tahu la, hanya Allah maha mengetahui, tanggunjawab gua sekadar mendoakan agar jika benar pelaku sudah meninggal dunia, moga rohnya dicucuri rahmat. Kenapa pulak hati gua macam tak percaya je mamat ni dah meninggal, sebab jalan cerita ni hampir sama je macam drama sebelum ni. tak pe la gua tinggalkan dulu cerita ni.

Gua sebenarnya nak menulis pasal PM1M. Bila gua jumpa gambar kat atas ni, gua respek kat siapa yang mula buat gambar ni, betul punya sensatif dia pasal ketakutan Najib. memang banyak yang Najib takutkan tapi gua amat setuju dengan pencipta gambar ni, ini merupakan ketakutan aula bagi Najib.

Gua tengok senarai tu gua paling tetarik kepada senarai 4 dan 5, dua senarai atas dah banyak rakan bloger ulas, sejak beberape bulan ni Najib bukan main menyerang pakatan, banyak benda la yang dilontarkan tapi ye la pengecut katakan lu boleh cakap apapun sebab tiada orang yang menjawab pada masa yang sama, cuba kalau bedebat gua rasa muka najib bukan je ketat macam muka chua sex lek, malah gua rasa la mahu hilang darah kat muka si ajib gor ni.





1 comments:

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP