Powered by Blogger.
ISTIQOMAH

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


Followers

Tuesday, May 8

Perhhh terliur gua tunggu esok

Esok di Felda jengka 8 Najib akan turun sempena Majlis Sejahtera Bersama Peneroka. Berita yang selama ini amat ditunggu-tunggu oleh 112ribu peneroka samada mendapat durian runtuh atau dibaling dengan durian busuk. Ramai peneroka sedang berkira-kira nak tukar kereta baru, langsir baru, kusyen baru, perabut baru dan tak kurang juga tengah kenaen2 isteri baru ( yang ni gua gurau je beb, tapi tak mustahil kan) yelah dapt durian runtuh koman-koman tak dapat seribu je. dah berapa bulan bukan main promosi durian runtuh, takan ciput je beb dapatnya.

Kalau ikut istilah simpulan bahasa 
durian runtuhkeuntungan yang diperoleh dengan tidak disangka-sangka

Jadi runtuhan durian tu tak mungkin sikit beb, kalau setakat 5 hibu tu dah jadi sangkaan orang beb. Entah-entah macam dulu melaung dapat durian runtuh tapi cuma bagi Rm500 apabarang beb. Tapi apa pun kita tunggu esok  samada betul peneroka dapat durian runtuh atau kena runtuhan kencing, Gua betul2 teruja ni beb ada can buat bisnes kat dalam felda beb.

Bagi buaya kaki pak man telo, atau skim cepat kaya peluang ni la yang ditunggu-tunggu beb, taukeh kereta terpakai pun dah mula atur strategi nak pancing peneroka beb. Tak mungkin la dengan durian runtuh tu boleh beli kereta baru beb, kalau deposit bayar muka mungkin la. Apa pun esok beb, mahu ada yang tak tidur malam, malam ni tak sabar tunggu hari esok, kalau dapat banyak kaya pakci ngan makcik gua beb. Sebab masa cuti sekolah ari tu diorang datang rumah gua asik sebut pasal durian runtuh ni, kembang hati diorang beb nak tunggu durian runtuh

Apa pun gua doakan semoga lu orang mendapat apa yang dihajatkan, amik jangan tak amik tapi jagan lupa masa pilihanraya nanti pangkah pakatan

5 comments:

Anonymous,  May 7, 2012 at 11:17 PM  

Pergh... sama besar dengan buah durian tu

Isa May 7, 2012 at 11:57 PM  

wallaweeiiii... gua nak supply pompuan macam dalam gambar tu lah.... hahahaha... dalam felda kan ramai puak2 umporno... bagi diorang HALAL jer... asalkan ada brand umno... muakakakakaaaa....

Mana lu rembat gambaq pompuan tu bro... tersyahwat gua du buatnya... hahahaha...

onlajer May 8, 2012 at 8:16 AM  

hahaha dapat durian ka sawit ka,amik jgn tak amik.tapi time pangkah sendiri mau ingatla,betol tak bro

Johor Born May 8, 2012 at 9:12 AM  

bro onlajer lau tak mau bagi gua kan!

Bro isa, pasal gambar tu faham2 aje le siapa cepat dia dapat kahkahkah

rakab,  May 8, 2012 at 6:09 PM  

Wow, RM15,000 durian runtuh beb !!

Pakatan pun runtuh sama..
emmm alahai..

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP