Powered by Blogger.
ISTIQOMAH

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


Followers

Saturday, May 19

kokok je lebih mamat ni

Pergerakan Pemuda UMNO hari ini mencabar individu yang mengganggu majlis Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak, di London untuk berdebat. 

EXCO Pemuda UMNO, Datuk Muhammad Khairun Aseh, berkata pergerakan itu mencabar individu itu berdebat bagi menyampaikan informasi yang betul dan terkini mengenai Malaysia terutamanya membabitkan soal pilihan raya dan isu BERSIH.
"Mungkin beliau tidak berapa faham kerana kurang informasi, saya mahu debat dengan dia hendak bagi dia faham. Beliau seorang yang keliru tetapi memilih untuk 'tunjuk pandai' pada hari tersebut.
"Saya akan mewakili Pemuda UMNO dalam debat terbuka ini dan saya harap debat secara intelektual ini akan berlangsung secara harmoni dan terbuka," katanya kepada pemberita di Pusat Dagangan Dunia Putra di sini. 

La ada teloq ke mamat ni nak berdebat, setahu gua pemuda umno, adalah pemuda paling bacul dalam pergerakan pemuda parti-parti politik, Gua yakin la kalau mamat yang celik tentang bersih tu sahut cabaran untuk berdebat, tak cukup tanah pemuda umno ni lari sembunyi belakang bini ikut macam ikon diorang raja katak.


Kat dalam media pencacai boleh la tunjuk berani beb, cuba lu kalau anak jantan berdebat kat London, pastu siarkan secara langsung, gua ingat dengan teloq sekali kuncup beb. Nak belagak konon. nak cari publisiti la tu nak jadi calon agaknya.


Gua rasa tak payah lu nak sibuk mencabar orang yang ada kat luar negara untuk bedebat beb, cabar je yang ada kat dalam negara ni, kalau berani cabar cikgu bad ke, rafizi ke, kalau takut sangat cabar je srikandi pkr. apamacam ada beran. Kalau nak berkokok pun tak payah pergi jauh beb, kat kampung sendiri Malaysia pun boleh beb.
Ada yang berani macam mamat ni tak

0 comments:

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

[Valid Atom 1.0]

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP