Powered by Blogger.
ISTIQOMAH

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


Followers

Wednesday, March 21

Laporan audit bakal masuk bawah karpet

 Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak berkata, siasatan masih lagi dibuat terhadap isu-isu kecuaian yang dilaporkan dalam Laporan Ketua Audit Negara 2010. 

Namun, katanya, masih tiada lagi pihak yang dipertanggungjawabkan secara rasmi sehingga kini.
"Tiada Menteri, Timbalan Menteri dan pegawai yang dipertanggungjawabkan secara rasmi terhadap kegagalan mematuhi peraturan kewangan, pengurusan, perolehan harga tinggi, 'not value for money' (bukan nilai untuk wang) dan sasaran tidak tercapai yang dilaporkan," katanya dalam jawapan bertulis kepada soalan Fong Po Kuan (DAP-Batu Gajah).

Gambar ni tak de kena mengena pun.

Gua cuma nak bagi tau dan ambil tahu agaknya siapa pulak selepas ni bakal jadi mangsa dianjing hitamkan,, Duit berlambak lesap sampai sekarang masih dalam siasatan atau skrip drama belum siap beb. Gua penuh yakin lepas ni semua cerita pasal songlap duit rakyat ni sdisapu bawah karpet je. Tengok je la cerita mak lembu takut mak lembu naik minyak skrip awal2 lagi dah disediakan.


Mula kata tak terlibat, pastu pergi umrah, balik umrah pakai ttudung tutup jambul, buat muka tak bersalah, pastu Najib cakap akan diputuskan kedudukan lembu, mahu masuk kandang atau lepas bebas kat padang, Sehari lepas tu buat muka sedih, keluar air mata buaya, letak jawatan. tup-tupbapak lembu kena masuk mahkamah kena dakwa. rupa-rupanya parlimen rimba bakal bersidang. Takut mengangu prosiding mahkamah katanya cerita lembu tak dapat didebatkan. Hari ini bila dipanggil untuk disoal Pac alasan senang bapak lembu dinasihatkan jangan hadir sebab kes dah masuk mahkamah takut perjudis. Kan haramjadah punya skrip tu.

Akhirnya penyudah skrip Sapu bawah karpet, kah kah kah. Jadi sipa yang dapat rezeki, mat karpet la.

2 comments:

Alisha Residenc March 21, 2012 at 9:59 AM  

Hello,
Anda boleh menukar pautan blog saya?
http://alisharesidence.blogspot.com/ Saya harap anda boleh menghubungkan dan saya akan melakukan perkara yang sama,
Berterima kasih banyak

Alisha

JAKA,  March 21, 2012 at 11:05 AM  

sprm, spr, mahkamah, hakim cekelat hack dan 4 tahil, polis, tentera, kastam, imigresyen,mat rempit, org kampung, ahli akademik.... semua sudah ditundukkan bn kebanyakannya.

mereka lupa pada audit negara.

audit terpaksa mendedahkan lapuran yg benar kerana melibatkan angka2 yang sukar utk dimanipulasi.

maka selepas ini siaplah audit..!!!

akan dicabut integritinya.

hancuss negara kalau umno kekal berkuasa.

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP