Powered by Blogger.
ISTIQOMAH

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


Followers

Friday, March 30

Implikasi buruk otak hang?


 Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) tidak perlu diberikan kuasa mendakwa individu disyaki rasuah kerana ia akan memberi implikasi buruk pada masa depan.
Ahli Parlimen Kota Belud dari Umno, Datuk Abdul Rahman Dahlan berkata, saranan dari Pakatan Rakyat (PR) yang mahu SPRM diberi kuasa mendakwa hanya kerana mereka sekarang tidak suka kepada Peguam Negara, Tan Sri Abdul Gani Patail.
Menurutnya, bagaimana pula pada masa depan sekiranya PR tidak suka pula kepada Ketua Pengarah SPRM, adakah PR akan memaksa kuasa ini diubah semula seperti hari ini.
“Sekarang SPRM mempunyai Ketua Pengarah (Datuk Abu Kassim) yang amat baik sekali, bagaimana pula pada masa depan?
“Jadi adakah PR memilih bulu hanya mahukan pindaan yang menguntungkan mereka sahaja? Oleh itu saranan memberi kuasa menyiasat dan mendakwa sekaligus kepada SPRM adalah tidak relevan,” katanya pada Wacana Sinar Harian bertajuk "Rasuah Politik: Persepsi atau Realiti" di sini, hari ini.
Ditanya mengenai rasuah dalam Umno, Abdul Rahman yang juga anggota Jawatankuasa Khas Parlimen Mengenai Rasuah tidak menafikan parti itu mempunyai masalah rasuah dan ada insiden membeli undi.

Tak relevan hangguk hang, Ni la kalau bercakap asik nak cover busuk sendiri, apa yang hang takut sangat kalau SPRM diberi kuasa untuk mendakwa, banyak lubang sangat ke nak kena cover.
Sekarang raja segala pendakwaan terletak pada tangan si Ghani, di nak dakwa dia dakwa, dia taknak boleh sapu bawah karpet, ni yang hang cakap boleh beri implikasi buruk pada masa depan ke, kat mana hang letak akai kat kepala lutut ke,?
Alamak gua cuba guna sikit2 bahasa kedah la pulak, salah sory ya orang kedah, tapi gua memang respek orang kedah sebab berani buat perubahan tak macam orang Johor pengecut.Macam orang sabah jugak, terutama orang kota belud.
Kredibiliti Ghani ni da lama tercalar jadi. rakyat Malaysia nak mengharapkan siapa lagi untuk mendapat keadilan undang2.Takan la selamanya hidup rakyat Malaysia ni nak sentiasa menyaksikan jerung terlepas bilis je yang kantoi.

6 comments:

maie1958 March 30, 2012 at 8:57 AM  

ramai orang kata mp kota belut ni mp jamban,bodek tahap melampau,cakap macam orang pandai tapi penyamun harta negara juga sama macam ketua dia juga....kalau dah dalam united lembu sama lah macam lembu juga!!!

Anonymous,  March 30, 2012 at 10:16 AM  

salam tuan,

bagi pendapat aku...pokok pangkalnya BN yang telah merosakkan segala-segalanya....itu aje...aku berharap sangat kalau PR memerintah nanti..bebaskan semua kuasa2 ade pada pihak yang berwajib...baru telus bro

Anonymous,  March 30, 2012 at 11:02 AM  

cer tengok mp tu duduk. kot-kot duduk senget sikit pasai takut terduduk kena kat batu jemala dia yg ada kat bawah nun. aku rase le.

Anonymous,  March 30, 2012 at 6:12 PM  

Tempat dia duduk pun dah nama B**** apa tah lagi perangai pun macam tu licin boleh golek sana sini

Isa March 31, 2012 at 1:07 AM  

Alamak bro... semalam gua tak sanggup nak tepek nuka AG tuuu... gu gantikan dengan muka awek cun... hahaha..

Sekali gua tengok kat sini... muka AG tu dah macam muka pantat wa cakap luuuu... hahaha...

Sori bro.. termencarut la pulak... hahaha...

Johor Born March 31, 2012 at 7:11 AM  

Bro isa no poblem bro, lu jangan wat suey blog lu ngan tepek muka jamban tu, blog gua tak pe kalau blog gua mereng kan lu juga yang bakal betulkan hahaha

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP