Powered by Blogger.
ISTIQOMAH

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


Followers

Sunday, January 15

la lagu retro umno ni lagi.....

Seramai 102 ahli Pas Kampung Kerdas Gombak bertindak keluar parti dan menyertai UMNO selepas tidak berpuas hati dengan kepimpinan Pas.
Kumpulan itu yang diwakili Mohd Jais Ismail menyerahkan borang untuk menyertai UMNO kepada Ketua UMNO Bahagian Gombak, Abdul Rahim Kamarudin dalam satu majlis di sini semalam.
Jais berkata, selain tidak berpuas hati dengan kepimpinan Pas, keputusan mereka untuk meninggalkan parti itu juga kerana kecewa dengan tindakan parti yang memecat Exco kerajaan negeri Selangor, Datuk Dr Hasan Mohamad Ali daripada parti tersebut.

Perrhhh setiap hari gua tengok beratus2 orang keluar pas masuk umno, habisla pas tinggal Bro Mat sabu je la nanti, kah kah kah kah.

Lagu retro ni memang selalu diulang oleh umno terutama bila dekat pilihanraya. macam lagu raya la katakan. Apa kata kita layan je lagu ni, masa pilihanraya 2008 dulu pun lagu retro ni diputarkan beribu2 la orang pas keluar masuk umno. tapi heran juga bila keputusan keluar hampir tersungkur lak umno. Gua ingat la pas ada ilmu ghaib boleh tukar kertas undi. Lu kena menuntut ilmu ni juga bro Isa, bro hanz, sis yong, mana tahu boleh tukar kertas jadi duit ke, boleh gua tumpang sekaki. kah kah kah.

Cuma gua agak heran la kenapa tak de pulak cerita ahli Dap keluar parti, seingat gua ada la sekali tu ada lagu retro tentang Dap ni tu pun dah lama. Kat johor ni lagi ramai orang pas keluar masuk umno, berjuta2 tu sebab umno, boleh menang mudah je kat Johor.

Tadi tu cerita gua berangan je, sebenarnya gua dan semua orang dah cukup masak dengan kencing umno ni. Lu cerita pada gua mana ada orang cerdik kemudian mahu jadi bangang. macam tu juga la bila orang umno keluar masuk pas bermakna diorang dah mula cerdik, nampak bahawa bukan umno je boleh perintah, diorang dah mula nampak putar belit umno, diorang dah nampak umno ni tempat berkumpulnya kaki sapu, kaki rasuah, dan segala macam kaki lagi la.Takan la kutu ni begitu bangang nak masuk lubang najis macam tu selepas keluar dari tong najis umno ni. Kalau benar la itu yang berlaku gua rasa orang Malaysia boleh masuk dalam senarai 7 keajaiban dunia.Yang ke 8 kot....

Macammana pun gua tetap kesian kat umno lagu retro sumbang tu la yang diorang duk putar selalu, kesian kerana dah tak de idea baru




0 comments:

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP