Powered by Blogger.
ISTIQOMAH

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


Followers

Friday, December 16

Pas, apa punya sengal!!!!

lu pernah ke tengok lembu NFC, kalau la dengan harga RM250juta lembu2nya macam ni punya besar, gua ingat, kurang sikit orang mengamuk pasal lembu.
Cerita pasal lembu ni gua tangohkan dulu, gua lebih tertarik dengan cerita PAS pulak.

Berapa hari ni UMNO mendapat bola tanggung, bila semua media pencacai begitu gembira kerana dapat bahan baru untuk membelasah PAS. puncanya sikap kelam kabut, kurang cerdik senang cakap bangang, sikap terburu-buru dan kebahlolan masuk perangkap.


Kali ni gua malas nak memihak mana2 samada penyokong hasan atau bukan penyokong hasan. Gua rasa dua2 pihak bangang. Kenapa kedua2 pihak boleh hilang fokus utama nak tumbangkan BN. kenapa nak meniru cara BN bermain politik.

weeiiii Dap yang bukan Islam pun boleh sattle problem godfather dan warlord ni kan pulak PAS yang lahir dan mendokong Islam. kenapa begitu mudah atau bahlol boleh bertindak sampaii jadi kucar kacir ni. Orang UMNO tengah yam seng ketawa besar tengok PAS kalut semacam ni.

Adakah semuanya dah terpalit virus lembu sehingga jadi macam lembu. Dah dekat pilihanraya la weiii kenapa bangang sangat ni. Dulu semua ludah utusan sekarang kenapa semua jilat utusan buat kenyataan.

Hadi awang tido ke bro, napa biarkan kemelut ni semakin parah, mana pergi muzakarah, musyarah, bincang abang adik. Kenapa lambat sangat bertindak, apa semua yang bertelagah ni kebal atau halimunan sampai tak boleh berjumpa berbincang atau bertumbuk dalam bilik bukan dalam media.

Lu orang bukan tak tahu atau memang buta sejarah dan pengalaman, bila lu guna je media setan untuk bantai adik beradik lu, diorang mesti putar gila kata2 lu, apa punya sengal ni beb.

Orang lain tengah sibuk cari perhatian untuk nampak baik, lu orang dengan kebebalan lu orang pulak berebut nak jadi jaguh perpecahan. Apa yang gua boleh kata memang haramjadah dan bangsat la.

Kalau semua nak jadi pailang gi sana belasah setan2 yang jadikan lu macam lembu tu.Siamang punya olang.

0 comments:

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP