Powered by Blogger.
ISTIQOMAH

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


Followers

Thursday, December 29

LU jangan mimpi la UMNO

Timbalan Pengerusi Barisan Nasional (BN) Selangor Datuk Seri Noh Omar berkata BN akan memastikan Selangor terus maju dengan pembangunan jika kembali menawan negeri itu pada pilihan raya umum ke-13.

"Selangor dulu maju tetapi sekarang kotor," katanya semasa berucap selepas melawat ruang-ruang pameran di Karnival Sayangi Selangor di i-City, Seksyen 7, di sini yang bermula Rabu hingga malam tahun baru pada Sabtu ini.

Beliau berkata Selangor menjadi kotor selepas keputusan kerajaan negeri menamatkan kontrak pengurusan sisa pepejal dan pembersihan awam daripada Alam Flora Sdn Bhd dan melantik kontraktor-kontraktornya sendiri.

Ini cakap serupa lembu punya cakap, ada hati nak memerintah Selangor, cerita lembu pun terkantat2 nak sattle, cakap lawa pulak mamat ni, kutu ni dengan puak lembu lain tengah sibuk sekarang, menabur kata dengan harapan rakyat selangor yang bijak pandai boleh terpedaya, weiii hentikan la lu punyatoriak la beb, da basi la beb.

Lu ingat masa Alam flora angkut sampah kat selangor dulu selangor cukup bersih ke, weeeiii lu ingat orang buta ke, setahu gua la yang bersih masa bn memerintah dulu cuma nak bersihkan kantung kerajaan, sampai mantan menteri besar kaki sapu pun jadi penjenayah beb. Ni la rupa sebenar umprono, kaki kebas, cilok sana sini, sambil membuncitkan perut hasil pecah amanah, bedal harta rakyat.

Lu nak nafikan apa lagi beb, sampai bila pun sejarah akan tercatit menteri besar umno rembat harta rakyat, menteri besar umno penjenayah. jadi jangan cerita lebat la beb, umno busuk sampai ke usus. rakyat tak kan lupa kes raja toyol, kes bekas adun klang.

Jadi simpan je la mimpi lu nak tawan Selangor kecuali lu dah ready dengan mainan bangsat lu dengan spr, kalau lu nak main secara gental gua agak la, keparit la parti lu beb. lu kena ingat beb lu sembang macam mana pun lu tak dapat cari lubang busuk pakatan di Selangor, tapi lubang busuk umno kat selangor tak payah cerita la beb belambak macam tahi lembu

1 comments:

Metaphysics Disciple December 29, 2011 at 11:47 PM  

burp, kenyang makan daging lembu...

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP