Powered by Blogger.
ISTIQOMAH

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


Followers

Wednesday, November 23

Malaysia panas

Menteri Luar Singapura K. Shanmugam menjelaskan di Parlimen sebab disebalik keputusan republik itu untuk berkecuali daripada mengundi untuk memberikan status anggota penuh kepada Palestin dalam Pertubuhan Pendidikan, Saintifik dan Kebudayaan Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu (UNESCO).

Shanmugam, yang juga Menteri Undang-undang berkata Singapura selama ini menyokong penubuhan negara Palestin sebagai sebahagian penyelesaian rundingan dua negara yang akan menyaksikan Israel dan Palestin hidup berjiran secara aman dan selamat.

"Tetapi dalam penghakiman kami, langkah baru-baru ini untuk memberikan status anggota penuh kepada Palestin dalam Unesco tidak akan menyumbang kepada penyelesaian itu," katanya dalam jawapan bertulis kementerian itu mengenai keanggotaan Palestin dalam UNESCO.

Berbelit-belit mamat dari kota singa ni nak bagi alasan, jap kata sokong palastin jap tak boleh pulak, semua orang tahu siapa sebenarnya dibelakang negara singa ni. depan tunjuk baik belakang tikam habis. jangan nak pusing2 cerita la, memang dah dasar balaci yahudi.

Yang gua tertarik bukan pasal singa ni lantak diorang la negara diorang nak lingkup ke, nak jahanam ke apa gua kisah. Yang gua nak tahu kenapa kerjaan BN begitu kecut perut dengan orang2 singa ni, sebab singa raja rimba dan harimau cuma balaci je ke. tu cerita metos binatang. kalau lihat hari ni macam betul je.

Gua nak tahu kenapa BN begitu kecut pasal kes jambatan bengkok, pasal bekalan air mentah, pasal pengunaan ruang udara, pasal pencerobohan perairan, dan yang terbaru pasal tanjung pagar. Lu ingat rakyat Malaysia dah lupa ke pengkhinatan Bn kepada rakyat negara ni, apa cerita tanjung pagar kenapa senyap je, kata win2 situation. mana untungnya untuk rakyat Malaysia. kata pasir diharamkan keluar dari Malaysia tapi gua tengok betujai2 pantun angkut pasir kesinga, kalau pergi ke tanjong langsat kita boleh tengok rancak betul singa tambak laut, dah semakin dekat pulak singa dgn Malaysia.

Kalau tengok di Ciq johor pun belambak lori angkut batang pailing hantar ke singa, apa tak sama ke, tak hantar pasir tapi hantar barang dalam bentuk yang serupa ke singa.

Sekarang ni tengah panas antara rakyat indon dengan Malaysia, tapi kenapa panas hati rakyat johor dengan singa ditutup je. Berbalik kepada cerita hubungan panas ni, gua heran la apa sebenarnya yang dibuat kerjaan BN dalam memulihkan hubungan dengan negara jiran, dengan Indon panas, dengan Singa panas, dengan Thai panas, dengan Kemboja pun panas sampai kerjaan kemboja tak benarkan warganya jadi amah di Malaysia, takut kena dera atau kena bunuh.Dengan myanmar pun suam2 kuku jadi, apa sebenarnya yang berlaku ni, dengan semua jiran Malaysia semua tak ngam. pelik2.

Nak mengelak dari diketahui rakyat pekung tiba2 je tuduh pembangkang yang jadi punca kemelut antara Malaysia dengan jiran. Apa cerita ni, lu ingat rakyat lembu ke senang2 je nak dibodohkan


0 comments:

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP