Powered by Blogger.
ISTIQOMAH

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


Followers

Saturday, November 19

kebabian jabatan agama

Kurang 12 jam acara kemuncak Miss Borneo 2011 di sini malam ini, lima peserta pertandingan ratu cantik itu yang beragama Islam dipanggil memberi penjelasan Jabatan Agama Islam Sarawak (JAIS) hari ini.
Mereka dikatakan berpakaian menjolok mata dalam gambar promosi acara itu yang disiarkan sebuah akhbar tempatan sejak minggu lalu sehingga menimbulkan perasaan kurang senang umat Islam di negeri ini.

Betina sundal ni kenapa diberi konseling je, Jabatan agama apa ni, cukup islam ke jabatan ni, ke Jabatan ni singkatan kepada Jabatan agama islam sesat (JAIS).

Bila Fasha sanda, Zarina, dan betina sundal lainnya nak kena konseling tak pun diambil tindakan, kenapa ada wujud banyak sangat pilih kasih, apakah jabatan agama ni akan meneruskan kebabiannya hanya menutup mata bagi manusia yang da popular dan hanya bertindak terhadap ikan bilis yang baru nak naik.

Apa cukup gembira ke jabatan agama kalu anak melyu islam terus-terusan buang anak, bermukah sesuka hati, tegok air kencing syaitan banyak2.

Kenapa sebelum ni beria-ia benar jabatan agama sibuk tangkap Dr asri, bob lokman, khalid samad, mudarat benar merka semua berbanding dengan betina2 sundal yang  gadaikan body untuk ditonton oleh khalayak, atau memang orang di jabatan agama memang kerjanya suka mengurut bebird bak kata Zarina.

kesialan manusia dalam jabatan agama ni gua rasa da sampai peringkat maksimum, apa suka sangat ke makan gaji haram sedangkan amanah kerja di buat sambil lewa je.

0 comments:

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

[Valid Atom 1.0]

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP