Powered by Blogger.
ISTIQOMAH

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


Followers

Friday, October 21

Sharizat oh shahrizat

Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil berkata, penyelesaian berasaskan hukuman penjara dan sebat bagi pasangan bercerai tanpa sebab munasabah seperti dicadangkan PAS Kelantan bukan penyelesaian untuk menyelamatkan institusi kekeluargaan di negeri itu.
Beliau berkata, pasangan yang ingin bercerai sepatutnya memperbaiki kekurangan rumah tangga dengan menjalankan tanggungjawab terhadap keluarga.

Apa lagi penyelasaian yang bagus ijat oiii, kalau la semua istri macam lu lubuk emas pada suami dan anak lu memang la tak jadi masalah, lu boleh pancing bagi projek ratusan juta macam cerita baru-baru ni.

Tak kan la nak selesaikan masalah perceraian ni dengan cara yang nasihat je, bagi kutu yang bebal dan memang bangang ada ke dia nak dengar, berbuih lu bagi kunseling kalau kepala da keras hati da hitam mana nak dengar. Kenapa tak ikut sahaja saranan Nabi kembali kepada Al quran dan Al sunnah. Dan menjadi tanggungjawab pemimpin untuk bertindak, bukan dengan hanya bercakap sahaja tanpa apa2 tindakan konkrik.

Gua ingat la, lu kan da cukup lama jadi menteri pembangunan wanita, keluarga dan masyarakat. tapi gua tak nampak pun apa kejayaan lu, Gua tengok jenayah rogol, penzinahan, buang anak, penagih dadah, dan masalah sosial lain tak pernah susut, semakin menjadi2 adalah, jadi apa sebenarnya yang lu buat selama ni, makan gaji buta je ke, lu fail la beb. baik berenti je jadi menteri, bagi orangyang lebih layak jadi.

Bila orang lain bagi cadangan, lu cepat2 melatah bukan penyelesaian la, kalu gitu cuba lu bagi satu penyelasaian, Deh minachi samapai bila la masalah rakyat ni nak selesai, nak tunggu BN bungkus baru boleh selesai agaknya

0 comments:

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP