Powered by Blogger.
ISTIQOMAH

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


Followers

Sunday, October 2

Apahal Mashitah ni?

“Saya menyokong desakan Ketua Puteri Umno, Datuk Rosnah Abdul Rashid Shirlin bahawa pakatan pembangkang kini mempunyai dua pilihan saja sama ada mengemukakan saman terhadap Datuk Shazryl Eskay ataupun menukar ketua pembangkang demi maruah dan moral mereka.
“Ahli pakatan pembangkang tidak pernah melantik Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai ketua umum mereka tetapi hanya dilantik oleh isterinya, Datin Seri Wan Azizah Wan Ismail yang juga Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR),” kata Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Dr Mashitah Ibrahim.
Beliau berkata, jika mereka tidak menerima dua pilihan diberikan itu bermakna mereka ingin dipimpin individu mempunyai rekod buruk dan membiarkan ahli pakatan itu termasuk rakyat dalam keadaan tanda tanya tanpa sebarang penjelasan.

Gua dari siang tadi nak sangat ulas cerita menteri recycle ni, minah ni kalau bukak mulut je mesti ada je cerita bangang yang akan keluar, gua pun kadang2 hairan macam mana dia boleh dapat phd, dulu masa dia belum masuk politik gua respek juga la dia ni tudung lintup sampai bawah dada, tapi semakin lama kain tudung dia ni semakin kecil pulak, atau mungkin salah kedai tudung yang bagi dia tudung kontot sampai boleh nampak bonjol ......

Gua malas lah nak komen pasal penampilan dia ni sebab da jadi trend wanita umprono macam tu, ada yang kuar jambul, ada yang pakai tudung kat bahu je, kadang2 gua tak faham apa yang diorang faham pasai fungsi tudung tu, lantak la diorang, petunjukan fesyen 'muslimah' yang dinaungi bik mama agaknya da berjaya memberi kefahaman tudung bukan nak tutup kepala atau part2 yang menonjol tapi kat bahu atau tutup sikit je kot.

Berbalik pasal cerita minah ni dari mana pulak dia dapat cerita si Anwar ni ada rekod buruk, setahu gua Anwar ni belum ada la pulak didapati bersalah oleh mahkamah pasal salah laku sex, atau lainnya. Yang ada pun sampai masuk penjara sebab hakim gula2 hack kata rasuah gunakan kuasa sebab suruh polis siasat rentetan 50 dalil je.kes liwat 1 dibatal kan sabitan kes oleh mahkamah, Jadi dari mana pulak dia dapat idea Anwar ni ada rekod buruk. kalau nak kira rekod buruk hampir semua pemimpin umprono ada rekod buruk, cuma tutup2.

Minah ni pun lagi banyak rekod buruk, kalau tak masakan kena pancung dengan pengundi baling.Kalau baik sangat kenapa Pak lah gugurkan dia dari jadi calon pilihanraya 2008. Minah ni juga yang kelurkan fatwa diharuskan jadi pelacur kalau terdesak sikit masa dulu.Gua pun heran la mana dia letak ilmu yang dia belajar dahulu bila mengata orang sedangkan benda tak betul apa tak dinamakan fitnah ke? Apa yang minah ni dok meroyan pasal maruah dan moral ni, agaknya ni la yang dikatakan oleh bro Mat Sabu 15 tahun dahulu, kalau tak nak kena tahi jangan la masuk lubang tahi. Atau gua tafsirkan begini, bila da jadi balaci umprono secara sengaja atau tidak sengaja akan bercakap macam umprono juga, hukum Islam tolak tepi sebab tak sesuai dalam masyarakat majmuk.Atau fitnah ke mengumpat ke tolak tepi yang penting dapat jilat umprono.


2 comments:

teratailiar October 2, 2011 at 3:38 PM  

yob,

teman raser komer serah la kt bloger2 UMngok tibai ostazah cukup ler...

dia ni nak komen orang pun apa hal...

cermin2 la muka tu dulu...

jd menteri pun ikut pintu belakang...

kah!kah!kah!

apa punyer turr...

Johor Born October 2, 2011 at 4:27 PM  

saja bro nak tambah lagi sikit

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP