Powered by Blogger.
ISTIQOMAH

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


Followers

Thursday, September 22

Malayan Union Police Force menentang komunis

 " kita mesti berada disaf hadapan, kita mesti berani membuat perubahan dan tranfomasi" kata Najib. Apakata suruh jadi imam saf sembahyang ada beran?

Dalam berita tv1 tadi ramainya manusia mengaku anak2 atau waris pejuang, yang gua tak faham tu, siapa sebenarnya penjajah ni, sebelum 31ogos1957 siapa penjajah. komunis ke british, kata datuk jin samsuddin saya terlibat langsung dalam pembikinan filem, jadi jangan menidakkan pejuang-pejuang yang menentang komunis, bermakna penjajah masa tu komunis la, british pula bersama-sama polis pula berjihad menentang penjajah komunis la. Kalau macam tu cikgu gua dulu kencing la kata british penjajah, tak patut betul cikgu-cikgu gua tipu beribu anak murid.

Selepas 31ogos57, gua dengar penjajah komunis masih berleluasa, cuma british da tak berjihad dengan polis, umno pulak berjihad dengan polis menentang komunis, ni yang gua marah ni, siapa la yang karang buku teks sejarah, cikgu2 pun satu ajar gua ajaran sesat. sebab gua belajar dulu Tanah Melayu ni merdeka 31Ogos57. Hasil ajaran sesat guru2 gua dulu tu gua tak pasal2 benci dan menyumpah british, rupa-rupanya british ni baik pejuang kemerdekaan disamping orang melayu menentang penjajah komunis.

Memang patul la, tok janggut, datu maharaja lela, rosli dobi, dol said dan lainnya dulu kena bunuh, dia orang ni kan orang yang jahat kalau sekarang penganas sebab serang mujahidin british dan polis. Umno dan Polis kena betulkan sejarah ni, ramai orang dah keliru sebab salahkan mujahidin british dan polis.
 Patut la mat sabu ni kena dakwa sebab tak faham sejarah, padan muka dia suka sangat salahkan mujahidin british dan polis. gua harap mat sabu bertaubat british bukan penjajah la bro.


Baca kat sini atau kat sini lagi bagus atau lebih jelas disini 
Gua harap Mat sabu da baca link yang gua bagi ni
Formed March 25, 1807

  • Royal Federation of Malaya Police
  • Federation of Malaya Police
  • Malayan Union Police Force
  • Civil Affairs Police Force











Anggota Polis Malayan Union diberi latihan kawad

    1 comments:

    Anonymous,  July 1, 2014 at 11:49 AM  

    Another option is to confirm that your Android tablet has a low level of user security.

    Some of the important points to successful Android application development are as follows-.
    The lack of apps to make this playbook better is an unfortunate fact, but sideloading and referring to
    other electronic devices may ease this difficulty for
    users not familiar with playbook.

    my blog; clash of clans cheats codes

    My Blog List

    About This Blog

    Blog Archive