Powered by Blogger.
ISTIQOMAH

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


Followers

Friday, September 9

hati panas kena kencing

Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak meminta syarikat-syarikat telekomunikasi mengkaji semula tindakan mereka untuk mengenakan cukai perkhidmatan sebanyak enam peratus kerana ia membebankan pengguna.
Kerajaan tidak campur tangan dalam keputusan syarikat telekomunikasi mengenakan cukai prkhidmatan terhadap tambah nilai prabayar dan permulaan prabayar/pek SIM, kata Menteri Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan, Datuk Seri Utama Dr Rais Yatim. 

Memang celaka!!! cepat betul mengelak, menepis, syarikat2 teleco pula jadi kambing hitam, kerana kenakan cukai perkhidmatan.
walllaaaaaaweeii, lu nak tipu sape weeiii. Yang kenakan cukai tu sape syarikat telco ke kerajaan, apa lu ingat semua orang bodoh ke apa, senang2 kena tipu.

Tengah gua taip en3 ni tiba2 hati jadi panas, anak gua buka tv1 ntah macammana keluar stu iklan pasal mat indera, dailognya gua tak berape ingat tapi suruh ingat komunis yang bakar rumah orang, bunuh orang, last sekali kata Mat Indera da dewasa patut tak pilih komunis.Apa selama inggris menjarah dan menjajah malaya tak pernah bunuh atau bakar rumah orang ke, weeiii jangan nak kencing la. Gua terus tukar chanel tv9.

Gua ingat hati panas boleh reda rupanya tak ada pulak cerita jakim Dato Osman ke namanya katanya, larangan untuk memberi tazkirah di masjid adalah untuk menjaga kepentingan umat Islam. Kepala hotak dia, yang makcik sitt yang duk maki hamun Allah n Nabi Muhamad boleh pulak kata Jakim tak ada kuasa,baca sini ni apa cerita ni, macam s..l gua cakap lu.

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

[Valid Atom 1.0]

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP