Powered by Blogger.
ISTIQOMAH

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


Followers

Thursday, September 8

Fatwa Ularmamk

Tun Dr Mahathir Mohamad berkata, Timbalan Presiden PAS, Mohamad Sabu seharusnya dibiarkan terus banyak bercakap bagi membolehkan rakyat negara ini mengetahui dengan jelas tembelang sebenar perjuangannya dan rakan dalam pakatan pembangkang.

“Sebab itu, saya ingat tak perlulah tangkap dia, beri dia cakap banyak-banyak supaya kita akan tahu semua jenis orang di belakangnya. Ini rakyat harus tahu kerana kalau tidak, mereka terus tertipu sepanjang masa.

“Sekarang ini, dia (Mat Sabu) cerita hal betul dalam hati dia. Saya percaya, satu masa akan datang, kita akan dapat balas dengan cara yang halus tapi berkesan,”

Wahai pencacai2 semua dengar ini fatwa ularmamak tertinggi umprono berkata, jangan ada yang berani membantah, jangan ada yang gatal2 nak menyebuk, amanat ularmamak ni mesti la dipatuhi tanpa ada rasa ragu2 dan bantahan. Adalah mejadi satu kesalahan besar bagi yang membantah.

Pesanan ini juga ditujukan kepada pencacai2 media umprono, sila bagi ruang untuk Mat sabu berkata2 supaya rakyat dapat menilai siapa itu Mat sabu sbenarnya.

Apabila mahafiraun aka ularmamak berbicara hendak la dengar dengan taat dan mematuhinya, ingat taat dan patuh, Itu sahaj pesan ku mambang

0 comments:

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

[Valid Atom 1.0]

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP