Powered by Blogger.
ISTIQOMAH

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


Followers

Friday, September 16

Betul ke hasan ali masuk UMNO, Betul ke Mat sembab tu paria

Berita kurang menyenangkan gua terima, yang akan membuatkan beruk umprono melonjak kegembiraan, walaupun ini mungkin kabar angin gua tetap ambil berat. taufan besar akan melanda Pas menurut khabar tu Hasan Ali akan masuk umprono, Gelora dalam Pas ni da lama kita dengar tapi belum nampak jelas cuma khabar angin ini macam gua boleh percayai tapi tak tahu la namapun khabar angin yang pasti gua tak tau.

 Kalau benar la berita itu umpama sirih pulang ke ganggang, umpama dari umno dia datang kepada umno dia kembali, gua ingat jika berita ini beliau merupakan orang kedua pemimpin besar Pas belot macam nakasoni ahmad, Tapi jika berita ini merupakan fitnah gua minta maaf kepada Dr Hasan Ali. dan mudah-mudahan berita ini tidak benar. Gua pun malas nak ulas panjang berita ni sebab berita bloger umno maki hamun lagi bos dia muhyaddin lagi hebat pada gua.

Dalam umno ni budaya cantas mencantas memang da jadi makanan mereka, baru2 ni gua baca dalam facebook bukan main marah lagi seorang mamat ni dengan Muhyiddin yasin siap maki hamun, kata mat sembab ni paria la, penyamun duit la, rupa2nya dalam umno ni ada juga orang berakal sikit bukan semuanya yes man kaki bodek. mamat ni bukan main lagi sanggup mati kerana najib, ala2 ibrahim ali la katakan, tapi gua ingat la bila kena gertak sikit mau berterabur kain dia lari tak cukup tanah, macam berahim katak lari ketakutan dengan perempuan bernama ambiga