Powered by Blogger.
ISTIQOMAH

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


Followers

Thursday, December 1

Apa itu PAN?

ASSALAMUALAIKUM, kepada muslim,
SALAM SEJAHTERA, kepada islam liberal, islam prograsif, islam syiah, islam sakular, islam ic, n kepada yg bukan islam.

Hari ni kita lihat berbagai puak claim mereka pejuang islam, islam melayu, islam prograsif, islam rahmatanlilalami, n berbagai istilah yg digunakan untuk penyedap telinga n pemanis mulut.
Tapi benarkah apa yg diungkapkan itu selari dengan kehendak islam sebenar. Jika ditegur maka mlenting mereka kononny kita membudayakan takfir. Padahal tida siapa mengkafirkan sesiapa, yg ada cuma perasaan n persepsi negetif mereka sendiri. seolahnya mereka meragui iman mereka.

lantak p la apa persepsi yg nak difikirkan, hidup la selamany dgn persepsi.

sebenarny bukan itu yg ingin aku tulis td, tu cuma selingan je.

Aku lebih tertarik kepada politik terutama ttg keujudan PAN yg mengelar diri mereka amanah, amanah la sgt kan.
Aku selalu juga terfikir apa tujuan amanah ditubuhkan? apakah perjuangan mereka? siapa sasaran mereka?.
Jika mereka claim untuk memperjuangkan keadilan, apa gunany dap, pkr?
Jika mereka claim memperjuangkan islam secara prograsif, pkr dah cukup memperjuangkan islam 'ultra' prograsif lagi?
Nak kata mereka islam sepenuhny, ahliny ada juga yg kafir?
nak kata mereka berjuang melawan umno, sekarang ni mereka lebih aggrasif menyerang pas.
nak kata mereka kumpulan alternatif untuk menyatukan rakyat, dgn keujudan mereka lebih besar perpecahan diantara org melayu n islam.
Jadi apa yg mereka mahu?
Adakah mereka tidak percaya kepada dap n pkr untuk menjadi teraju kepada perjuangan menentang umno?
Adakah mereka tak yakin dengan kedua parti dalam ph sehingga perlu kepada penubuhan mereka?

Apa yg boleh aku fikirkan mereka ni seolah dahagakan kuasa, atau lebih mudah disebut gila kuasa, mereka begitu haus untuk menjadi pemimpin sehingga memperjudikan nasib rakyat n menambah pepecahan rakyat hanya utuk mendpt kuasa pemimpin.

Atau mereka ini cuma boneka kpd tok dalang, yg dpt aku fikirkan cuma dap je setakat ni.

6 comments:

Paul,  December 2, 2016 at 9:43 PM  

PAN Imayam sebenarnya adalah cawangan Melayu Sekular DAPig

Anonymous,  December 5, 2016 at 4:02 PM  

PAN...Parti Angkut Najis ataupun Parti Agas Nyamuk

Anonymous,  February 26, 2017 at 1:39 PM  

Kalau Parti Amanah tiada impak dlm senario politik negara.... Apasal heboh2 sgt korang ni. Dduk diam dah la.

Idaghe Hernadez June 6, 2017 at 5:04 PM  

Adakah anda berminat untuk menyertai illuminati besar, di sini adalah kehidupan yang
mengubah peluang ke dalam dunia yang
kaya, anda akan diberi $ 10,000 setiap dua minggu sebagai keahlian
berkat, peti masuk yang kuat dan terkenal kami kini di sini
atau hubungi e-mel rasmi Illuminati pada
illuminati.priest@mail-on.us
Peti masuk, atau menghantar permintaan rakan
Whatsapp +13176681073

almthalia December 27, 2017 at 10:57 PM  


شركة المثالية للتنظيف تسعد بتقديم خدماتها لعملائها بالمنطقة الشرقية خدمات تنظيف خدمات مكافحة حشرات خدمات تسليك مجاري المياه للمطابخ والحمامات جميع الخدمات المنزلية تجدونها مع شركة المثالية للتنظيف بافضل جودة وارخص الاسعار بالاعتماد علي كافة الادوات الحديثة والعمالة الماهرة

شركة المثالية للتنظيف
شركة المثالية للتنظيف بالدمام
شركة المثالية للتنظيف بالخبر

Quảng Cáo Đại Phát September 5, 2018 at 2:46 PM  

Bảng hiệu quảng cáo hay bảng hiệu hộp đèn hiện nay không còn là thứ gì quá xa lạ đối với tất cả mọi người, chúng xuất hiện ở khắp mọi nơi với đủ loại kích cỡ, màu sắc, thiết kế từ đơn giản đến phức tạp, từ phong cách hiện đại đến cổ điển... Với đủ những chọn lựa như vậy khách hàng có thể tuỳ ý chọn loại bảng hiệu phù hợp với nhu cầu của mình nhất.
Bên cạnh đó giá cả cũng là điều mà mọi khách hàng quan tâm, giá cả của bảng hiệu quảng cáo rất phong phú tuỳ theo chất liệu, kích cỡ, thiết kế mà khách hàng muốn. Công ty Quảng cáo Đại Phát chúng tôi tự tin là đơn vị thiết kế và thi công bảng hiệu quảng cáo giá rẻ nhất địa bàn thành phố Hồ Chí Minh mà chất lượng vẫn đảm bảo cho khách hàng.
Nếu bạn vẫn đang còn băn khoăn cho việc lựa chọn đơn vị thiết kế và thi công bảng hiệu quảng cáo cho mình, hãy liên hệ ngay với công ty Quảng cáo Đại Phát chúng tôi để được tư vấn thiết kế và thi công hiệu quả nhất, chúng tôi tự tin mang đến cho bạn một dịch vụ tốt nhất và khao khát đem đến cho bạn sự hài lòng.
Công ty Quảng Cáo Đại Phát chuyên nhận thi công:
làm bảng hiệu
làm hộp đèn quảng cáo
làm biển quảng cáo
làm biển hiệu quảng cáo
làm bảng hiệu quảng cáo
làm bảng hiệu hộp đèn
hộp đèn bảng hiệu
bảng hiệu mica
làm bảng hiệu mica
bảng hiệu quảng cáo
biển hiệu quảng cáo
bảng hiệu quảng cáo đẹp
bảng hiệu đẹp
bảng hiệu hộp đèn
bảng hiệu hộp đèn đẹp
hộp đèn
hộp đèn quảng cáo
hộp đèn quảng cáo đẹp
hộp đèn quảng cáo ngoài trời
hộp đèn quảng cáo mica

Quảng cáo Đại Phát
Địa chỉ: 55 Linh Đông, P. Linh Đông, Q. Thủ Đức, TP. Hồ Chí Minh
Điện Thoại: 0935 79 00 28
Email: daiphatgroup2010@gmail.com
Website: thietkethicongdaiphat.com

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP