Powered by Blogger.
ISTIQOMAH

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


Followers

Saturday, October 12

BILA MENTERI 'TEMBAK DULU' BERTAQYIAH

Dah lama betul aku tak menulis dalam blog ni tetiba pulak aku terasa nak menulis, kekadang aku lebih selesa menulis di fb kerana respon yg cepat dan boleh terus besoal jawab dgn pantas.

Kali ini aku ingin nak menulis tentang seorang menteri, aku gelarkan menteri 'tembak dulu' ye. daripada seorang menteri yg tak berape popular tetiba je menjadi popular kerana dipopularkan oleh kita juga, tp terpaksa kan sebab menteri ni mmg tgh mencari populariti terutama dekat dgn pemilihan pucuk pimpinan parti busuk sampai keusus dia, atau lebih dikenali parti bodoh oleh mantan big bos kutty dia.

Dia ni selalu bila dah kantoi dgn statment2 kontrovesi dia, pasti akan meroyan dgn alasan yg hampir serupa "jangan putarbelitkan kenyataan saya" tak pun kenyataan saya disalahtafsirkan". ayat2 klise yg biasa digunakan tuk menutup kekantolannya.

terbaru katanya tembakan amaran bukan lah SOP polis, pelik gak ye kalau bukan tembakan tu sop polis, jadi polis gunakan apa ye tuk bg amaran kepada orang yang disyaki penjenayah, mungkin sop yg betul adalah perkataan "jangan bergerak kami polis" ayat biasa yang kita dengar melalui drama kepolisian tu.

penafian juga dibuat terhadap ucapannya tentang tiga line.

Menteri 'tembak dulu' mendakwa, kenyataannya berhubung kumpulan gengster Tiga Line yang diucapkan di Melaka pada Sabtu lalu diputar belit.


"Saya tidak pernah sebut Tiga Line orang kita. Saya cakap ia merupakan serpihan dari kumpulan Pertubuham Kebajikan Dakwah dan Islamiah (Pekida) dan pecahan itu mewujudkan Tiga Line.

"Saya mendapat laporan terperinci mengenai kumpulan ini, sejak sebelum jadi menteri KDN (Kementerian Dalam Negeri).

"Tetapi jika dalam kalangan mereka jadi bouncer, penarik kereta dan terlibat dengan jenayah saya akan minta polis tangkap mereka. Kenapa ayat itu tidak keluar," beliau dipetik sebagai berkata olehSinar Harian.

Malaysiakini pada 7 Oktober lalu, melaporkan beliau menyifatkan Tiga Line sebagai rakan-rakan dan menyarakan pihak itu "menjalankan apa yang patut".

Beliau juga menyebut bahawa Tiga Line bukanlah "samseng betul" tetapi hanya "gengster kenduri-kendara".

Malaysiakini juga melaporkan beliau sebagai menyebut bahawa anggota itu asalnya anggota Pekida.

apa pun alasannya ttp sama, putar belit atau salah tafsir.

2 comments:

Anonymous,  February 4, 2014 at 10:49 AM  

PAKEJ UMRAH serendah RM4,590

Assalamualaikum Tuan/Puan,

ALFAJR TRAVEL & TOURS SDN BHD menyediakan perkhidmatan UMRAH sepanjang tahun 2014 dengan harga yang berpatutan di antara RM4,590 - RM5,890!!

Pendaftaran SEGERA!

Anda boleh layari laman web kami http://www.alfajrtravel.com.my atau hubungi wakil JOHOR 07-2344437 / 012-7434259 untuk sebarang pertanyaan.

Anonymous,  February 12, 2014 at 3:46 PM  

Salam bang...mcmne ya nak contact number abg...sy student uitm nak buat research pasal peranan media dlm politik malaysia.

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP