Powered by Blogger.
ISTIQOMAH

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


Followers

Thursday, June 7

malu gua, malu beb

Rakaman visual perhimpunan Bersih 3.0, hanya akan disiarkan kepada umum selepas Panel Penasihat Bebas selesai meneliti keseluruhan rakaman yang telah diserahkan kepada Kementerian Dalam Negeri (KDN).
Menurut Ketua Setiausaha KDN, Datuk Abdul Rahim Mohd Radzi, pihaknya akan mengambil kira setiap pandangan dan nasihat daripada Panel Penasihat Bebas yang akan mengadakan mesyuarat susulan mereka pada 11 Jun ini.
Panel itu mengadakan mesyuarat keduanya kelmarin.

Gua da agak da menteri amaran ni mesti kencing punya mana ada bran beb, nama pun bapok tua beb. dari mula dia cakap nak tayangkan vido ni  ramai da agak da akan keluar macam-macam alasan nanti. kan dah jadi dah. dua kali mesyuarat beb pun tak dapat nak cari mana cerita yang boleh diedit dan boleh kencing orang beb. pusing punya pusiang gua agak la tak jumpa la pulak video yang bolehkatakan peserta bersih ganas, yang polis ganas belambak la. nak edit cam ne beb.

takan nak masukkan drama baru lakonan baru beb baru boleh edit. yang tak boleh bla tu ada pulak cerita nak masukkan drama sehari sebelum bersih beb, nampak sangat nak menipu la tu. bereceh beb kencing. jadah apa nak masukan cerita sehari sebelum bersih beb, orang nak tengok video pada hari bersih nak tengok bertapa brutalnya peserta-peserta bersih menjahanamkan harta awam, nak tengok berapa ratus polis masuk icu kena belasah, nak tengok bertapa takutnya peniaga tutup kedai orang pecah masuk kedai, nak tengok bertapa lengangnya restoran tiada pelangan. so apa barang ni beb tangguh-tangguh nak siar video, orang tak sabar nak tuntun beb.

Yang janji nak siar video bukan calang2 orang beb menteri tu beb, sepupu laki first lady of 1Malaysia beb. Apa lu orang nak malukan dia ke, mana nak letak muka beb, menteri janji tapi hampeh tak tepati, hilang rasa percaya orang beb. Apa ni buat kerja tak pro la beb, arahan menteri simple macam tu nak kena tangguh2, makan gaji buta ke.

Kalau gua la jadi menteri bagi janji bukan main nak rak, sampai masa tak dapat tunaikan janji, gua rasa la gua sembunyi kat bawah ketiak bini selama-lamanya beb, malu malu malu beb. lu orang betul2 la tak guna memalukan menteri kesayangan a.... ...n ni.

3 comments:

Isa June 6, 2012 at 10:45 PM  

tulis jer nama anuar zain kat situ... hahahaha... takut2 pulak... hahahaha...

Tebuan,  June 7, 2012 at 3:51 AM  

Ya lah Anuar Zain dan Menteri Bapok ni pun pakai gelang KUNING juga!

Johor Born June 7, 2012 at 7:08 AM  

Bukan takut bro, i ni pemalu auw tak rela u, hahahaha

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP