Powered by Blogger.
ISTIQOMAH

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


Followers

Saturday, August 25

si tua gila


Mantan perdana menteri Tun Dr Mahathir menjelaskan bahawa "syaitan" yang dimaksudkannya dalam tulisan di blognya itu merujuk kepada kerajaan BN.

"Orang bertanya mengenai syaitan, tapi kita adalah syaitan yang orang kenal. Mereka adalah malaikat yang orang tidak kenal," katanya.
Beliau bercakap kepada pemberita dalam sidang media di majlis rumah terbukanya sempena Hari Raya hari ini.

Ditanya siapakah golongan yang dimaksudkan sebagai "malaikat" itu, Mahathir berkata beliau merujuk kepada pembangkang.

Jelasnya, "malaikat" itu bukanlah golongan yang suci kerana "Kadang-kadang, malaikat juga boleh buat bannyak perkara salah," katanya.

Katanya, walaupun pembangkang mahu membuat perubahan, langkah itu tidak semestinya memberi kebaikan.

Gua heran dengan corak pemikiran situa ganyut ni, semakin hari semakin pelik, malaikat bukan golongan suci, apa maksudnya. 

seolah2 memperlekekhkan ketaatan dan maksumnya malaikat. kemudian memberikan gambaran buruk solah2 syatan itu lebih mulia dari malaikat. pelik samada situa ni dah buang tebiat atau dah dekat nak masuk tampoi.

7 comments:

Anonymous,  August 25, 2012 at 9:34 PM  

jadi syaitan yang dikenali itu ialah mahathir bapak syaitan. kah kah kah

Anonymous,  August 25, 2012 at 9:37 PM  

oi mahathir, orang yang beriman dan bertakwa memang sangat mengenali syaitan dan malaikat. bukan macam orang umno lebih suka bersyaitan. Maklumlah mantan pm bapak segala syaitan. malulah mantan pm dah tua banyaklah bertaubat, peliharalah mulut dan lidah sebelum bercakap. jangan sampai orang lembu tua sduahlah.

Adamjr August 25, 2012 at 10:36 PM  

Moga panjang umurnya supaya boleh lihat kerosakkan yang diciptanya masa memerintah dulu.. Makin sesat dan nyanyuk dia ni,jagan layan atau pulaukan saja,diam la dia tu macam lera ,munyiit,Ya Allah jauhi la kami dan anak keturunan kami dari berkelakuan seperti ini. Amiiin. A.B.U. Jom kita menangkan PR. Takbiiiir.

Anonymous,  August 25, 2012 at 11:00 PM  

Kata orang, kalau cakap dah merapu dan melalut tu maknanya ajal dah dekat nak sampai. Fikir-fikirkan lah. Aku memohon perlindungan ALLAH agar diriku dan keluargaku semua berada dalam perlindungan dan rahmat ALLAH

Anonymous,  August 26, 2012 at 8:38 AM  

AJAL 100 HARI ATAU 40 HARI?

rojakpasembor August 26, 2012 at 3:40 PM  

Rumah dah kata pergi, kubur hari hari kata " mari mari mari"

Hanz Newman August 27, 2012 at 9:53 PM  

Usah diikut & dengor kata si-sya-tun tu... period....hehe!

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP