Powered by Blogger.
ISTIQOMAH

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


Followers

Saturday, July 21

Apa lu cerita Tapa

PAS yang dahulu tidak mengemari golongan artis, kini mungkin memerlukan kerjasama artis dalam kempen mereka di Kelantan kerana tertekan dengan kejayaan Barisan Nasional (BN) mendekati golongan muda, kata Pengerusi Badan Perhubungan Umno Kelantan Datuk Seri Mustapa Mohamed.

Beliau berkata BN telah berjaya menarik golongan muda menerusi program kesukarelawan 1Malaysia Youth For You (1M4U) yang dilancarkan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak Ahad lepas dan ia memberi tekanan kepada PAS.

Gua sebenarnya cuba nak menahan dari memakihamun dan berkata kasar di bulan penuh keberkatan ni, tapi, bila melihat kenyataaan bangang macam ni gua panas hati beb, kenapa la dia ni jadi menteri yang bertanggungjawab terhadap perdagangan, patut la Malaysia ni kurang pelabur masuk, ada menteri pun dungu bebb.


Sham kamikaze, bob lokman, hairie, abby, aishah, dan beberape orang artis ni masuk pas baru semalam ke apa beb, program 1m4u tu dah dua tahun lepas ke dibuat, apa dah lupa tarikh ke orang tua ni.

Artis masuk pas dah lama la beb, program 1m4u baru berape hari beb, apahal orang pas nak jeles ngan umno pasal 1m4u ni, orang pas pun faham yang datang 1m4u tu bukan sokong najib beb, diorang datang sebab dpt helmet free, ada konsert, ada t-shirt free, dapat duit poket, dapat bas percuma, yang tak boleh bla tu murid sekolah atau u kena paksa datang program seumpama ni, kalau tak, bercakap dengan kerusi jela Najib gamaknya.

Lu cerita apa ni mus tapa, apa barang macam ni pun nak lu kencing, wat nampak sangat lu bal la beb.

yang ni pulak sambungan kata-kata bangang dia:

Beliau bekata BN sejak dahulu mesra dengan golongan artis kerana mereka mempunyai kemampuan mengeratkan hubungan parti itu dengan anak muda.

Tu semua orang dah tahu k-pop, nyanyian, artis seksi memang dah jadi trend umno beb memang la lu mesra dengan artis, bayar pun boleh tahan kan. tu sebab la anak muda sampai lupa dunia, lupa tuhan, apa lu cerita beb.

6 comments:

Anonymous,  July 21, 2012 at 10:15 AM  

Bersekongkol dengan syaitan akhirnya ikut jadi syaitan...termasuklah syaitan bisu Jamil Khir. Semoga di bulan mulia ini mereka akan dibelenggu.

Sesiapa ikut UMNO akan jadi bodoh. Dulu masa Tapa ni jadi Pegawai INTAN sebelum aktif UMNO, tak lah bodoh sangat .....

Hati Muda July 21, 2012 at 11:11 AM  

Asalalamualaikum! Selamat Berpuasa.

Metaphysics Disciple July 21, 2012 at 2:17 PM  

mereka sememangnye RRRAAAAAPAAAAAT dgn artis... rapat sungguh, sampai jadi skandal..

hangit July 22, 2012 at 12:44 AM  

salam... mohon jasa baik utk bertukar link tuan... tq

Suasana Politik Malaysia July 22, 2012 at 2:58 AM  

As salam Bro Johor,

selamat menyambut Ramadhan dan selamat berpuasa.

Anonymous,  July 22, 2012 at 7:46 AM  

setuju tu, x caya cuba tengok sayfie apdal, bung mokhtarm datuk k dan tak lupa juga cuba tanya najib sekebun cinta nan berbunga..

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP