Powered by Blogger.
ISTIQOMAH

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


Followers

Monday, May 14

Busuknya hati

 Amaran keras akan diberikan termasuk menarik lesen berniaga sekiranya peniaga tertangkap ketika berniaga di ceramah pembangkang dengan menggunakan kemudahan yang diberi kerajaan.
Pengerusi Jawatankuasa Negeri Pertanian, Industri Asas Tani, Pembangunan Usahawan dan Koperasi Negeri Sembilan, Datuk Yunus Rahmat berkata, pihaknya menerima aduan bahawa ada peniaga yang berniaga di tapak ceramah anjuran pembangkang di sekitar daerah ini.

“Kita tidak menghalang mereka berniaga tetapi yang menyedihkan mereka menggunakan kemudahan dan peralatan diberikan kerajaan.
“Baru-baru ini, kami berjaya mengesan ada peniaga berniaga menggunakan payung Fama di Kampung Bukit Serambai ketika ceramah Pas diadakan di sana," katanya ketika ditemui semasa mengadakan lawatan ke Pasar Tani Kuala Klawang, awal pagi, semalam.
“Pegawai Fama perlu melaporkan kepada saya sekiranya terdapat peniaga berniaga menggunakan peralatan yang mempunyai label jabatan kerajaan.

“Kita memahami situasi peniaga yang mahu mencari rezeki dan kita tahu tidak semua peniaga itu menyokong pembangkang. Mereka hanya mengambil peluang berniaga sekiranya dipelawa pembangkang dan ia menjadi tempat mereka mencari rezeki,” katanya.

Beliau berkata, malah ada peniaga yang tidak berlesen, namun dijemput pembangkang untuk berniaga dan ini menjadi masalah.
“Selain itu, wang hasil berniaga itu akan diserahkan kepada pembangkang sebanyak 30 peratus dan ini secara tidak langsung mereka menyokong pembangkang,” katanya.

Yunus berkata, selain lesen perniagaan ditarik semula, peniaga yang tertangkap juga perlu memulangkan semula kemudahan diberikan jabatan kerajaan terbabit.


Sikap binatang yang ditunjukan umno, haramjadah orang nak berniaga pun mahu ugut ke, oiii bodoh get a life la, lu ingat harta kerajaan tu harta mak bapak lu je ke. Sedap mulut je nak ugut2. Kan punya bodoh pemikiran bila peniaga berniaga guna logo fama secara tak langsung Bn dapat promosi percuma la ngok. Apa lu ingat hata kerajaan tu BN yang punya. Lu diberi amanah jaga je, apa barang lu sibuk pasal porang nak berniaga kat mana.
Semakin gua menulis gua lagi panas hati, jadi rakyat boleh menilai sendiri bertapa busuknya hati BN ni, haramjadah

3 comments:

Anonymous,  May 14, 2012 at 12:33 PM  

hapa punya bingai... meniaga x kira katne pun..itu la dia UMNO bila dah fikir dialah kerajaan Malaysia.


nak kata bodoh, dah jadi menteri. Kerajaan Malaysia bukan Kerajaan Bini Najib. ada beza antara dua ni...

Bini Najib adalah parti, bukan Kerajaan. Dia tutup periuk nasik rakyat sebab meniaga kat tempat pembangkang?mana demokrasi?

Anonymous,  May 14, 2012 at 8:57 PM  

pak oncu ckp payung fama bkn free, kene boli..bodo bn

Anonymous,  May 15, 2012 at 1:29 PM  

kalau,kalau saya pakai payung lain boleh taaaaaaak?Bodoh punya menteri,kalau dah angkat sumpah jadi menteri,kamu menteri kepada semua rakyat Negara Malaysia bukan menteri UMNO bodoooh!!!Harta Fama bukan harta bapak kamu.Kalau kempen untuk PR pakai harta bpk kamu(itupun kalu dia UMNO)baru ada sikit tidak betul,sori ya hi hi

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP