Powered by Blogger.
ISTIQOMAH

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


Followers

Sunday, December 11

bangang melantung

Golongan muda semakin percaya dengan kredibiliti kerajaan ekoran pelbagai program yang diperkenalkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak untuk membantu golongan belia.
Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Ahmad Maslan berkata, bantuan seperti Projek Perumahan Rakyat 1Malaysia memberi kelebihan kepada golongan muda untuk memiliki rumah di kawasan bandar.

Belia mana agaknya yang lu cakap ni mat, belia myanmar ke, belia indon ke, belia bangla. kalau merka ni semua semakin percaya dengan kredibiliti kerajaan gua yakin sangat2. Tapi kalau lu cakap belia Malaysia, baik lu tampar pipi lu, tengok lu mimpi ke tak?

Mana ada belia yang percaya dengan parti kencing macam lu punya, kalau ada yang percaya pun gua ingat mesti kutu2 rempit upahan lu, kutu2 rendah IQ macam papagomo, tak pun spesis artis2 bangang buat maksiat sebut saya bersyukur kerana dapat melakonkan watak......atau kutu2 bangang yang belakon dalam sembang rakyat yang kata kalau hudud dilaksanakan tak kan kemana pun, atau haji yang kata kalau hudud dilaksanakan lagi menyusahkan. temasuk la kutu dalam video ni.


Lantak ko orang nak jadi bodoh, kalau orang bodoh nak belajar senang sikit, tapi kalau da bodoh pastu tak nak belajar kemudian kata orang lain bodoh nak ikut kebodohan dia lak tu, ni payah. tengok la orang2 bodoh belakon ditaja pulak puak bodoh nak membodohkan orang lain dengan kebodohan sendiri. yang paling gua tak tahan kata2 akhir 2 pelakon jantan betina ni. kesian2 dah tua2 pun bangang melantung

2 comments:

BOMBO,  December 11, 2011 at 10:34 PM  

sibandud2 memburit ni kena bayar RM,hakikatnya merekapun kantoi dgn BN nak cari mkn dlm ekonoml sesak nafas d 1malasia ini....kita lantak ajelah.

jobor,  December 18, 2011 at 5:33 PM  

eh,eh bomburit laa..

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP