Powered by Blogger.
ISTIQOMAH

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


Followers

Sunday, November 27

Rais lu nak kencing siapa beb

Masyarakat Orang Asli di negara ini merupakan masyarakat yang paling beruntung dan bertuah jika dibandingkan dengan kaum pribumi di beberapa buah negara lain, kata Menteri Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan Datuk Seri Dr Rais Yatim.

Katanya ini kerana masyarakat Orang Asli di negara ini sentiasa mendapat perhatian dan pelbagai bantuan daripada kerajaan untuk meningkatkan taraf kehidupan mereka.

"Jika kita lihat masyarakat Orang Asli atau pribumi Maoris di New Zealand atau Red Indians di Amerika Syarikat, mereka tidak beruntung seperti masyarakat orang asli di negara ini.

kenyataan paling bodoh dan bangang dari menteri yang memang bangang, kalau nak melembukan orang malayasia pun agak2 la beb, bagi la contoh orang asli kat afrika sana ke, ni lu bandingkan dengan orang asli red indian dan maoris, apa lu buat lawak ke.

Lain kali kalau nak kencing jangan buat media kasi orang malaysia buta maklumat, sekarang orang petik sikit je dah dapat tahu, lu ceta apa, taraf hidup diorang kat sana lebih tinggi dari taraf hidup orang asli di Malaysia, rata2 orang asli di Malaysia hidup bawah paras kemiskinan, cuma beberapa kerat je yang berjaya yang kaya raya jauh sekali atau lu nak cerita ananda krisnan, atau lu sendiri adalah orang asli.

Kat amerika atau new zealand belambak orang asli kaya raya beb, kat sini apa yang diorang ada, tanah adat diorang pun kutu2puak lu rampas bagi balak kat taukeh2 yang memang da kaya. pernah dengar nama jonah lamu, atau lu pernah dengar nama the rock,atau ramai lagi la, g tanya pacik google senang2 je lu nak dapat info.
New Zealand is still administered by the United Kingdom (although it is an independent state). There have been four members of British Parliament representing New Zealand that have been of Maori ancestry since 1867. Four of the 97 members of the House of Representatives in New Zealand are also Maori. 
beritahu gua kat malaysia ada ke?

0 comments:

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP