Powered by Blogger.
ISTIQOMAH

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


Followers

Monday, November 28

dulu kini selamanya bangang

Mohamad Fatmi diminta mengulas ucapan Anwar yang memburuk-burukkan Malaysia dengan menuduh sistem kehakiman negara ini tidak bebas dan hakim-hakim yang menjalankan tugas tidak mempunyai kewibawaan kerana terikat dengan ketentuan yang telah dibuat oleh kerajaan apatah lagi sekiranya ia melibatkan orang berpangkat besar.
 
Gua tak berminat pun dengan mamat ni, idea tak de hanya ulang apa yang orang lain kata seperti pencacai2 yang lain. tapi gua suka dengan isu yang buat pencacai2 umno ni meroyan berebut-rebut buat ulasan. budaya biasa umno, bila bos dia timbulkan isu apa lagi macam langau semua sibuk kerumuni isu tu, kemudian dikitar semula dalam dialog yang sikit bebrbeza tapi skrip sama.

agaknya ini la yang disebut2 oleh Cek Det:  Masa saya dahulu tidak banyak masalah kerana UMNO sangat kukuh dan mereka yang dipilih memimpin terdiri daripada mereka yang berpengalaman. Tetapi sejak beberapa tahun ini orang yang ada kelulusan tinggi tidak diterima masuk dalam UMNO, sebab itu mereka masuk Pas. Jadi di kalangan pemimpin UMNO tidak banyak yang berkaliber, tambah lagi mereka dikaitkan dengan rasuah seperti bertanding untuk Ahli Majlis Tertinggi misalnya. Malah banyak cerita ahli dapat sesuatu untuk mengundi mereka.

umno da ketandusan orang bijak pandai yang duk dalam cuma mereka yang kurang bijak atau perkataan mudah banggang. sebab tu kenyataan yang keluar banggang belaka, tak de yang dapat membantu umno yang dah nazak ni.

kalau umno bijak kenapa tak jawab kenyataan Anwar ni bukan bagi dalih pulak, tunjukan bukti anwar kencing, tunjukan bukti cukong kaya dibicara macam orang miskin dibicarakan. Tapi sekarang umno berani ke tunjuk bukti atau memang tak de bukti badan kehakiman bebas dari campurtangan. macam najib kata:

Kalau kita masih lagi dalam ruang lingkup pemikiran lama kita akan terkecundang seperti mana nasib berlaku pada parti-parti tua yang lain seperti LDP (Parti Liberal Demokratik di Jepun), Golkar (Indonesia) dan Congress (Indian National Congress) suatu ketika dahulu.
Tetapi kalau kita tidak melakukan perubahan dan kita tidak sedar bahawa landskap politik sudah berubah, rakyat boleh menolak kita.

Tapi memang dah dasar kutu2 dalam umno ni spesis bangang mana tahu nak berubah, tetap nak tuding jari semua orang salah yang diri sendiri betul memanjang, tu sebab la umno bakal berkubur tak lama lagi disebabkan kebangangan sendiri

0 comments:

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP