Powered by Blogger.
ISTIQOMAH

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


Followers

Friday, November 4

Ada juga manusia berotak dalam UMno

Timbalan Menteri Pengajian Tinggi Datuk Saifuddin Abdullah menolak persepsi yang mendakwa seluruh kampus universiti akan porak-peranda jika golongan mahasiswa dibenarkan berpolitik.

Beliau menyifatkan persepsi itu sebagai satu mitos semata-mata dan tidak berasas sama sekali

"Ramai benar mahasiswa yang saya lihat aktif berpolitik dalam kampus, mereka lulus dengan cemerlang dalam akademik mereka. Malah ada yang mendapat pekerjaan yang baik selepas keluar universiti.

"Tidak semestinya mereka yang tidak berpolitik itu, mereka lulus. Malah ada yang gagal juga," katanya dalam program bual bicara 'Kerusi Panas' terbitan Bernama Radio24, semalam.

Kalau la dalam UMno ni ada ramai orang macam mamat ni, gua ingat tak payah susah2 gua tulis pasal politik banyak2. tapi malang yang duk dalam umno terdiri dari kaki putar alam, bangang malah membangangkan yang lain.

Apa masalahnya mahasiswa ni tak boleh terlibat dalam politik, kenapa pulak bila umno buat program diusungnya budak2 sekolah untuk meramaikan majlis. Alasan bodoh bagi gua, bila malaun2 dalam BN ni kata tugas mahasiswa adalah belajar. kalau macam tu tugas Rosmah hanya untuk jadi suri rumah je la.

Apa punya bangang, lu ingat orang berpolitik tu hidup 24 jam je dalam politik ke, Rosmah sendiri sempat g shoping ni kan lagi mahasiswa apa hidup diorang tu asik kepit buku je ke, apa si bangang dalam BN ni suka kalau mahasiswa hidup merempit, berdisko, atau jual body yang penting tak masuk politik macam tu ke.

Apa yang umno takut sangat sebenarnya bila mahasiswa berpolitik, kalau lu tak zalim, tak menyeleweng, tak kurop lu ingat mahasiswa nak sangat ke sokong pembangkang.

0 comments:

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP