Powered by Blogger.
ISTIQOMAH

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


Followers

Thursday, October 6

penjarah nak belagak

Belanjawan bayangan yang dikemukakan Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim semalam disifatkan hanya helah politik pakatan pembangkang untuk mengaburi mata rakyat demi mendapat kuasa.
Menteri Besar, Datuk Seri Dr. Zambry Abd. Kadir berkata, pembangkang boleh berjanji apa sahaja kerana yang penting bagi mereka adalah untuk meraih sokongan rakyat.
"Saya lihat dia (pembangkang) bercakap apa yang dia nak kerana yang penting adalah hendak memastikan rakyat menyokongnya.

Mamak penjajah ni apahal sibuk melalak, malu la sikit lu tu siapa, tak ubah macam penjajah merampas hak orang lain memerintah, bercakap macam lu suci, siapa sebenarnya main helah politik, siapa yang rakus rampas hak rakyat untuk mendapat pemerintah yang dipilih.

Selama ini siapa yang banyak janji degan rakyat lepas tu mungkir, apa tak kerja2 munafik ni bukan amalan biasa juak2 lu, jangan nak samakan orang lain dengan penjilat2 lu.

Kenapa lu takut sangat dengan belajawan PR ni, kalau berani lu buat la sesuatu yang lebih baik bukan belanjawan yang asik membesarkan perut cukong2 lu je.Siapa nak dengar cakap penjarah macam lu ni, pergi cermin muka sendiri, tengok betul2. macam sial tak

0 comments:

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

[Valid Atom 1.0]

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP