Powered by Blogger.
ISTIQOMAH

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


Followers

Thursday, September 1

mat sembab bodek mat mongol









PUTRAJAYA 30 Ogos - Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata, kajian Merdeka Centre yang merumuskan bahawa populariti Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak menurun ketika ini tidak perlu diambil serius kerana ia tidak semestinya tepat.
Ini kerana kata Timbalan Perdana Menteri, kajian itu tidak menggambarkan situasi semasa selain tidak jelas bagaimana ia dilakukan terutama dari sudut responden yang dipilih.

Alahai mat sembab ni malu pulak nak mengaku,  dalam hati ntah2 riang gumbira, rating najib da turun, gua ada can la jd pm.Tapi yang heran tu kenapa Mat sembab ni yang bagi ullasan pasal rating tu kenapa tak najib sendiri. Tapi dalam strategi politik ni mat sembab memang pakar, dulu masa Pak lah jd pm mat sembab ni diketepikan, mentri senior kena letak jd menteri jaga pokok sawit, mamat ni relex je, tak melawan pun, samapai la ada peluang, habis tegolek Pak lah kena tibai dengan mamat ni dengan bantuan dr m.

Dengan najib ni pun sekarang mamat ni pun relex je pura-pura setia, lepas ni lu tengok la ada je peluang baik, sekali pukul je ko mat mongol, tektik mat sembab ni dari dulu memang licik, masa anwar kena tendang dulu, mat sembab nyorok kat belakang dr m , buat2 tak nampak je, bila mata anwar dah lebam baru lah dia muncul jd wira dr m, mula2 dia tengok je ibrahim ali berkokok sakan. kemudian bila kokok brahim da kendur baru dia pulak berkokok. memang bijak mat sembab ni.

Semalam gua berkumpul kat rumah mak gua, salah seorang dari pakcik gua ni orang kuat bahagian umno, bila cerita pasal politik dia mula la cerita pasal mat sembab ni, cerita ni cerita lama gua pun da lupa bila dia cerita balik gua baru teringat semula nanti dalam entri lain gua ceritakan insyallah. Cerita popular orang johor mat sembab menangis peluk nisan kubur.

0 comments:

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP