Powered by Blogger.
ISTIQOMAH

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


Followers

Thursday, September 15

Isa hapus

Sekiranya rakyat memilih pemimpin berpandukan emosi tanpa membuat penilaian terlebih dahulu, mereka berkecenderungan akan mendapat seorang pemimpin yang tidak akan mampu memimpin mereka.
Bekas Perdana Menteri Tun Dr. Mahathir Mohamad berkata, walaupun kuasa memilih pemimpin terletak di tangan rakyat, namun penilaian dan keputusan yang bijak perlu dibuat oleh rakyat untuk menentukan pemimpin yang tidak akan mengecewakan mereka.
"Sekiranya rakyat tidak bijak dan membiarkan dipengaruhi emosi, rakyat berkemungkinan memilih pemimpin yang tidak mampu memimpin dan akan membuatkan rakyat derita.

Benar, kata-kata yang agak betul dari cik det, tapi siapa agaknya pemimpin yang tak layak ni ye kalau gua tengok dalam BN paling banyak pemimpin yang tak mampu memimpin.

Tengah gua taip entry ni gua dgr Najib kata nak hapuskan ISA, dengan Akta Darurat, cuma yang tak syoknya ada tapi pulak tu, Jaga-jaga ada gula2 ke, atau ada udang disebalik batu, atau memang Najib nak berubah, pada gua la, Gua tetap sangsi...........

0 comments:

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

[Valid Atom 1.0]

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP