Powered by Blogger.
ISTIQOMAH

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


Followers

Monday, September 19

Bila mamat ni dapat Datuk Zul

Harini ostad kambing dari kulim meroyan kuat di tv, gua sebenarnyakurang berminat bagi publisiti percuma kat mamat ni cuma tadi gua dengar mamat ni dia orang sebut Datuk zul kambing, tu yang gua teruja tu, rupa2nya mamat ni dah dapat title datuk, patut la meroyannya semakin kuat, Tak gitu Yb Datuk,

Hari ni dia meroyan pasal isu bendera, marah betul dia kononnya dia ni betul2 patriotik, orang lain dalam pakatan tak sayang negara, tak gitu Datuk zul, apa yang dibuat Najib sekarang ni semua betul pakatan semua salah macam tu kan datuk zul,

Yang gua paling kelakar pulak dia kata Pakatan hidup dengan isu kalau tak tiada apa yang boleh dibuat pembangkang, Apa ke bangang punya statment kalau BN tak buat isu, mana Pakatan nak ada isu la weeeiiii, gua nak tanya sama lu kalau la Hosni mubarak tu memerintah macam Umar Abd Aziz rakyat dia ada isu tak untuk serang dia, kalau la Muhamar Gadafi tu macam Umar Alkhattab, ada isu tak rakyat dia sampai nak gulingkan dia.dan kalau la tak payah jauh kalau la Najib tu memerintah macam Nik Aziz ada ke isu yang menyebabkan rakyat naik menyampah dan meluat pada BN, Kalau Rosmah tu macam Wan Azizah ada isu ke orang nak kata.

Sendiri mahu ingat la weeii, dari mula Wan Azizah masuk politik ada ke isu yang BN atau masa dulu pembangkang hentam dia, tak de beb, yang ada pun baru sekarang ni tu pun hasil fitnah bloger haprak upahan umno. Gua ingat lu sendiri pun tak dapat cari isu untuk kenakan dia, kecuali la standard lu macam papagomol.

Sejak lu kena tendang dari PKR bukan main lagi lu jilat semua ludah yang lu keluarkan dulu, lu puji Najib bagai nak rak, weeeiii, apa lu dah lupa kata2 lu dulu, kan bangsat namanya jika dulu lu ludah2 BN sekarang lu jilat balik seolah2 BN tu maksum, jangan kata la lu pejuang Islam kalau perangai macam ...l,

Gua baru hari ni tahu lu dah dapat title datuk, sebelum ni gua malas nak ambil pot pasal salakkan lu, tapi entah kenapa gua tiba2 je nak tulis pasal lu. Ada sesipa tahu bila mamt ni dapat title datuk cu ceta,

2 comments:

Anonymous,  September 19, 2011 at 10:19 PM  

macam sial je...dasar lidah bercabang..aku tgk mukapun dah meluat..kopiah tak tinggal tapi hati banyak busuk..

Johor Born September 19, 2011 at 10:36 PM  

BELAMBAK BRO MANUSIA MACM NI KOPIAH TOPENG JE

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP