Powered by Blogger.
ISTIQOMAH

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


Followers

Sunday, August 28

Islam terus terpinggir dan dihina

- Malaysia mengiktiraf Majlis Peralihan Kebangsaan (NTC) sebagai kerajaan sementara Libya yang sah, kata Menteri Luar, Datuk Seri Anifah Aman.
Beliau berkata, Kuala Lumpur berharap NTC, yang disokong oleh rakyat Libya, akan mengurus pentadbiran sementara negara itu ke arah perpaduan nasional, perdamaian dan pembangunan semula yang membawa keamanan dan kestabilan berkekalan kepada Libya dan rakyatnya.
NTC dipengerusikan oleh Mustafa Abdul Jalil dan Mahmoud Jibril serta anggota lain yang dilantik.
"Malaysia menyertai gesaan antarabangsa mendesak tentera Muammar Gaddafi supaya menyerah kepada pilihan majoriti rakyat Libya," kata Anifah dalam kenyataan di sini, malam ini

Gua cilok dari utusex

Apa yang menjadi muskil pada gua cepat betul kerajaan malaysia mengiktiraf NTC ni, kalau la benar sekali pun Muhamar Gadaffi ni diktator kenapa begitu benci kerajan Malaysia kepada beliau sehingga dalam masa singkat je terus mengiktiraf NTC, benar ke mejoriti rakyat Libya sudah meluat dengan Muhamar ni, bukan dulu beliau merupakan ikon atau idola kerajaan negara2 Islam atas tindakanya tidak pernah tunduk kepada Amarika serta rejim yahudi yang lain.

Adakah selepas ini kita akan melihat dengan penuh gembira tergoleknya sebuah negara Islam, atau kita jadi teruja untuk melihat kesengsaraan rakyat Iraq, Afghanistan dan terkini Libya bertuankan yahudi laknatullah dan boneka atau puppet yahudi diangkat menjadi pemimpin mereka. Tidak pernah ke kita menangis hiba melihat saudara seagama kita dipijak kepalanya oleh Amerika dan yahudi.

Gua melihat banyak tulisan atau coretan penghinaan terhadap Gadaffi seolah2 Gadaffi ini memang patut dihina atau di injak2 kepalanya, Dajjal walaupun belum nampak secara nyata telah berjaya memporakperandakan umat islam dan Islam itu dilihat sebagai satu agama hina dek persetujuan orang Islam itu sendiri. Kita perlu ingat jatuh nya Gadaffi ini dengan sendirinya mengurangkan rasa takut barat kepada pemimpin Islam sebab yang jelas siapa lagi pemimpin Islam yang barat begitu takut nak harap Najib, gua ingat barat fikir ini ikan bilis senang je diratah, sekarang ini yang tinggal cuma satu sahaj pemimpin Islam yang masih menjadi igauan barat yakitu Ahmadinijad Iran, yang lainnya semua da kena pegang teloq oleh barat. Jadi apa nak jadi dengan masa depan negara2 Islam yang lain, apakah kita akan terus dihina malah dipandang seperti sampah tidak bernilai oleh barat n yahudi.

0 comments:

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

[Valid Atom 1.0]

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP