Powered by Blogger.
ISTIQOMAH

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


Followers

Saturday, September 12

Kau lah musuh ku sampai mati

lama gak gua tak menulis dalam blog ni, nak kata sibuk tak juga, tp dah ramai blogger muncul utuk menulis rasanya tulisan gua da tak perlu sangat. Kini gua terpanggil untuk menulis kembali setelah melihat fokus ramai blogger n facebooker tidak lagi terarah kepada umno.

 Kini TGHA menjadi tajuk bualan malah kecaman sejak terlahirny kumpulan mesra dap. Pas kini bukan lg rakan tp sebuah raksaksa yag perlu dihapuskan. Malah tanpa segan silu ramai yg tetiba menjadi lebih ulama dr ulama siap dgn tafsiran baru islam. hebat kan.

Inshallah mulai hari ini jika diizinkan Allah aku akan mula meulis kembali, kronologi bagaimana pakatan bermula sehigga la punca berlakunya cerai berai. Mmg mudah menjadikan TGHA sebagai sasaran n semua kesalahan diletakkan keatasny. Mudah juga mencari kouta atau perkataan TGHA utuk dijadikan isu walaupun asalny perkataan itu bukan isu pun. maklum la da benci. apa yg dibuat semuaya perlu dibenci kan.

Ini la hebatnya budaya politik melayu, pinjam kata mak dara. "kalau aku dah benci dgn ko keturunan ko juga aku benci". Sangat berbeza dengan budaya politik cina, i help u, u help me, sama-sama utung ma, tak mau gaduh-gaduh ma kita pengyu yg penting untung ma.

Jiwa politik melayu ni paling senang dibeli, bg pujian kembang, bg ayat manis ikut, bg imbuhan sikit jd pak turut, gula kan dgn batuan elaun imam, elaun tahfiz, derma ciput, ko la hero ku. jangan sangka ini berlaku dalam umno je, budaya ni dlm pr juga serupa.

Dulu ko la saudara ku sehidup semati kini ko la musuhku sampai mati. jika dulu ko penuh jasa kini ko la tempat segala nista.

Ok la setakat ni dulu tulisan gua pd hari ni sok nnti aku sambung




3 comments:

Zubir Adnan September 12, 2015 at 1:41 AM  

Politik seperti sungai juga, ada pasang surutnya. Kadang kala keruh dan jernihnya. Ini semua lumrah alam

Anonymous,  September 12, 2015 at 6:39 AM  

Beza politik antara kaum cina dan melayu ni ialah kaum cina bila berpolitik mereka jadikan politik mcm satu perniagaan 'nak untung" untung bersama tp org melayu berpolitik pula "cari makan' mkn sendiri2..bila cari makan maka berebut2 lah nak balun apa2 yg ada di depan mata.

IBU TIJA September 12, 2015 at 12:34 PM  

Syukur alhamdulillah saya ucapkan kepada ALLAH karna atas kehendaknya melalui MBAH RAWA GUMPALA saya sekaran sudah bisa buka toko sendiri dan bahkan saya berencana ingin membangun hotel dan itu semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya tidak pernah menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini,atas bantuan MBAH RAWA GUMPALA yang telah memberikan nomor selama 3x putaran dan alhamdulillah itu semuanya tembus bahkan beliau juga membantu saya dengan dana ghaib dan itu juga benar benar terbukti,MBAH RAWA GUMPALA juga menawarkan minyak penarik kepada saya dan katanya minyak ini bisa digunakan untuk berbagai jenis keperluan dan baru kali ini saya temukan paranormal yang bisa dipercaya,,bagi teman teman yang ingin dibantu untuk dikasi nomor yang benar benar terbukti tembus atau dana ghaib dan kepengen ingin membeli minyak penarik silahkan hubungi MBAH RAWA GUMPALA di 085316106111 ini benar benar terbukti nyata karna saya sendiri yang sudah membuktikannya. BUKA BLOG MBAH RAWA GUMPALA

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP