Powered by Blogger.
ISTIQOMAH

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


Followers

Monday, August 20

Islam semakin tepinggir

Pengerusi MCA Selangor, Datuk Donald Lim berkata jika Selangor dan negeri-negeri lain di negara ini dikuasai atau kekal di bawah pemerintahan BN, ia tidak akan menjadi negara Islam.

"MCA akan terus mempertahankan kepentingan orang Cina dan

 tidak akan membiarkan Selangor menjadi sebuah negara Islam," kata Pengerusinya, Datuk Donald Lim.

"Ini juga tidak akan berlaku di mana-mana negeri dan negara yang ditadbir oleh BN. Ini adalah janji kami kepada rakyat Selangor," kata Lim (kanan dalam gambar) dalam ucapan pembukaannya di konvensyen MCA Selangor hari ini

Satu contoh Islamisasi di Selangor di bawah pentadbiran Pakatan Rakyat sekarang, katanya, ialah percubaan Majlis Bandaran Kuala Selangor untuk mengasing tempat di pawagam mengikut jantina.

Lim menggesa semua ADUN keturunan Cina di Selangor, khususnya dari Pakatan Rakyat, supaya menyatakan pendirian mereka terhadap cita-cita PAS untuk mewujudkan negara kebajikan Islam dan undang-undang hudud.Ter lebih dahulu gua nak mengucapkan selamat hari raya kepada seluruh umat Islam, dan memohon maaf zahir batin atas segala keterlanjuran gua sepanjang menulis dalam blog ni, kepada rakan-rakan blogger gua ucapkan terimakasih atas sokongan lu orang dengan berkonsi link dengan blog gua. 

Kepada pencacai umno parti yang perlu tumbang dalam pilihanraya akan datang ni, gua juga mohon maaf kerana menjadi sasaran serangan di blog gua, dan gua berharap mudah-mudahan Allah memberi kita semua hidayah untuk memilih pemimpin yang benar-benar menjaga kepentingan rakyat dan agama Islam tercinta.

Jika kita lihat kafir dalam dap dah mula mahu menerima islam kenapa pula kafir mca semakin jauh dari islam. ini la penderhakaan terbesar yang dibuat oleh umno terhadap Islam dengan menakut-nakutkan sekutunya mca bahawa Islam itu membawa bencana dan secara tidak langsung menyumbang kepada suburnya Islamicphobia di kalangan  warga Malaysia.

Jadi memang menjadi tugas kita sebagai pencinta Islam menolak kemudaratan yang dibawa oleh umno ni demi mebela Agama suci ni.

Read more...

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

[Valid Atom 1.0]

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP