Powered by Blogger.
ISTIQOMAH

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


Followers

Sunday, May 13

Umno jangan lepas tangan

Seorang veteran UMNO maut, manakala 77 cedera apabila dua bas dalam perjalanan pulang selepas majlis ulang tahun UMNO ke-66 di Bukit Jalil, Kuala Lumpur terbabit kemalangan dengan treler di Kilometer 258.8 Lebuh Raya Utara Selatan (PLUS) di sini, awal pagi semalam. 

Dalam kemalangan berhampiran susur keluar Plaza Tol Port Dickson, jam 2.58 pagi itu, Roa Dol, 79, ahli UMNO Bahagian Parit Sulong, Johor, meninggal dunia di Hospital Tuanku Jaafar Seremban (HTJS).


Kawasan gua tu, Apapun  inalilahhiwainnailaihirajiun, yang meninggal tu pun dari kawasan kubu kuat Umno kampung lubuk. kawasan yang masyallah karat biru dengan Umno ny. kawasan ini la yang kawasan peti undi Bn selalu menang besar yang menyebabkan pakatan walaupun menang di peti undi lain tapi bila masuk je peti undi dari sini terus bungkus pakatan. Ana-anak atau waris yang kena tingalkan Arwah ni macam mane keadaa nya ye, Umno jangan lepas tangan pulak. kalau buat dek je memang haramjadah wa cakap lu
Inila tektik umno bila ada apa funtion je mesti angkut orang dari segala ceruk Malaysia untuk meriahkan majlis kalau tak kerusi lebih banyak dari orangnya la. untuk perhimpunan umno ni entah berape juta agaknya habis digunakan entah duit siapa dia sapu, Sewa bas je dah berape kalau dari bp ke kl ni kurang2 rm1500, tu belum duit poket, makan minum, kena lak yang tak dapat balik tido hotel lagi gua rasa la untuk satu bas tu tak cukup rm10k nak dapatkan orang seramai 50 ribu mahu seribu bas digunakan, banyak tu duitnya.


Tapi apa kesah umno kan kaya duit main petik je, berebut orang hantar. lantak ko orang la. Buat calon BN kawasan parit sulong. Datuk Noraini, Datuk Jun, Datuk Hood, Datuk Ahmad Zahri, Datuk Aris, Mail Roslan lu orang cepat sikit melobi jangan sampai melepas. lubuk emas tu. Dan mana2 pencacai lain jangan gigit jari pulak. teruskan usaha melobi jugak peluang masih ada.

Read more...

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

[Valid Atom 1.0]

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP