Powered by Blogger.
ISTIQOMAH

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


Followers

Thursday, December 8

mari lelong umno

Yang Dipertua Persatuan Melayu Pulau Pinang (Pemenang) Datuk Mohd Yussof Latiff berkata orang Melayu tidak harus terlalu taksub berpolitik sehingga sanggup mengetepikan kepentingan kaum sendiri.

Mohamed Ghani Abd Jiman telah mengetuai satu delegasi yang dilaporkan dari UMNO Pulau Pinang telah menghantar hadiah hari jadi buat Guan Eng.Hadiah tersebut berupa kek yang menyerupai 'Tahi Manusia' dihantar hanya untuk menghina Guan Eng..

Gua saja je letak muka-muka kat atas tu bagi menyahut seruan bos melayu penang, agaknya ni la muka2 malayalam yang nak dipertahankan bos melayu penang ni. Gua mala nak ulas cerita malayalam penang ni tapi artikal bawah ni gua lebih minat.
Ni juga agak nya kutu2 yang berak macam binatang pastu bawa kehulu kehilir "tahi" bagi kat orang lain. Apa agaknya perasaan Najib kalau ada orang kirim hadiah macam tu kat dia ye?Datuk Seri Najib Tun Razak mengajak rakyat menghayati sejarah perjuangan UMNO yang menunjangi Barisan Nasional (BN) supaya mereka terus menghargai kerajaan yang menerajui negara.
Perdana Menteri berkata, apabila diimbas kembali sejarah itu, rakyat akan menyedari betapa besarnya nilai perjuangan UMNO selama ini.
Berucap merasmikan Wisma UMNO Langkawi di pekan Kuah hari ini, Najib yang juga Presiden UMNO berkata, dengan kesedaran sejarah itu, masyarakat Melayu akan menyedari bahawa mereka tidak mempunyai alasan untuk menggadai UMNO.

Pertamanya gua dah cukup menghayati sejarah UMNO dari masa kerajaan british sehingga kerajan Barisan nasional.

Kedua pulak apabila diimbas kembali sejarah itu rakyat akan sedar bertapa besarnya sumbangan rakyat termasuk sumbangan paksa, sumbangan tak nampak, sumbangan sapu tanpa rela rakyat, sumbangan yang suka2 diambil. sumbangan rakyat yang terlalu besar kepada umno rupanya tidak cukup bagi umno dan sebab tu sekarang ni umno begitu terdesak buat apa sahaja supaya tidak kehilangan sumbangan2 tersebut.

Ketiga dengan kesedaran sejarah itu la gua mempunyai beratus alasan untuk menolak dan melelong UMNO. nak gua tulis nanti sehari semalam pun tak habis. contoh paling dekat pasal lembu pun dah cukup ramai meluat dengan umno.Ayahanda UMNO marah nanti kena jual!!!!!! kah kah kah.


Read more...

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

[Valid Atom 1.0]

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP