Powered by Blogger.
ISTIQOMAH

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


Followers

Friday, March 16

bunuh di malaysia


Oleh: InsanPrihatin
KES-KES BUNUH PERLU PENUTUP, POLIS WAJAR BERTINDAK SEGERA
Antara kes-kes bunuh yang mendapat perhatian ramai tidak lama dahulu adalah:
·         PembantuMenteri Sabah, DatukNorjan Khan
·         Penjual Ikan, Anthony Chong Kim Fook
·         Eksekutif IBM, Patricia Wong BaoBao
·         Pegawai Perhubungan Pelanggan, Noritta Samsudin
·         Pelajar 14 tahunWarga China, XuJian Huang

Pada masa itu Timbalan Ketua Polis Negara Datuk Musa Hasan telah menjanjikan polis akanberusahasedayaupayauntukmenyelesaikankes-kesini. Tentunya, keluargadansanaksaudaramerekayangterlibatmengharapkanpembelaandanpenutupankepadakesini.Terutamakes-kesbunuh yang melibatkandendam, cemburudanseksadalah yang paling menyakitkanahlikeluargasepertikesNoritta Samsudin danDatukNorjan Khan.
KesbunuhDatukNorjan Khan merupakankesberprofiltinggimelibatkanWanita UMNO peringkattertinggitelahdinafikanpembelaanuntukahlikeluarganya. Sebelumpembunuhanbeliauberlaku, terdapatdesas-desusrombakanWanita UMNO Sabah dilakukanolehbekasKetuaWanitaUMNO,DatukDrSitiZaharahuntukmenghalangDatoNorjandaripadamenjadiKetuaWanita UMNO Sabah keranatersebarnyagambar-gambaraksimemalukandanketakutanpemimpinsemenanjungkeranaperkhidmatanDatukNorjan yang menyediakanpasangankepadapemimpin UMNO semenanjung yang berkunjungke Sabah. Lihatgambardanartikelberkaitan di sini (http://newsonmalaysia.tripod.com/nation/sabah.html) dan di sini (http://www.tranungkite.net/lama/d02/rmuda137.htm).
Pada awal kesini bertarikh 13 Februari 2004, Pesuruhjaya Polis Sabah semasa itu DatukIlliyas Ibrahim menyatakan siasatan awal polis menunjukkan kemungkinan motif adalah cemburu dan dendam. Dalam  tempoh 24 jam, Polis Sabah telah menukar kenyataan bahawa motif pembunuhan adalah rompak dan bunuh walaupun hampir semua akhbar telah menyiarkan kenyataan barangan DatoNorjan tidak hilang sebelum itu dan bilik hotel Shang-Rilatempatnyadibunuhdalamkeadaankemas.Pemilihan Hotel Shang-Rila sebagai tempat rehat DatukNorjan sebelum pembunuhan berlaku juga sangat menghairankan kerana tempat tersebut sangat dekat dengan rumahnya. Suspek bagi kes ini adalah bekas pelayan Azman Bakar @ Samsudin Mustamin .Semasa perbicaraan, saksi ke-22, seorang peniaga Pakistan, Amir Khan telah mengaku berjumpa mangsa di bilik tidur, diurut badan dan kemaluannya oleh PA DatukNorjan Khan sehingga memancutkan air mani. Walaubagaimanapun, kenyataan beliau bercanggah dengan bukti DNA air mani beliau yang terdapat di dalam kemaluan DatukNorjan Khan semasa autopsi dijalankan.
Kenyataan dan bukti yang sangat kontroversi ini telah mengundang kemarahan ahlikeluarga DatukNorjan Khan.Anak sulung beliau berusia 33 tahun ketika itu, Mohd Fazil Mohd Ali yang mewakili keluarga telah mengemukakan permohonan tujuhhari kepada Timbalan Pendakwaraya NoorbahriBaharuddin dan Mohd Azhar Hamin untuk meminta maaf dan mengemukakan bukti kukuh terdapatnya perbuatan seks di antara DatukNorjan dan peniaga Pakistan, Amir Khan. Walaubagaimanapun, permohonan Mohd Fazil Mohd Ali ditolak oleh Hakim MahkamahTinggi, Hakim Datuk Ian H.C. Chin.
Akhirnya, suspek utama Azman Bakar @ Samsudin Mustamin telah dilepas dan dibebaskan oleh MahkamahTinggi pada 12 Ogos 2004 .Dalam penghakiman bertulis Datuk Ian H.C. Chin sebanyak 16 mukasurat, telah menyatakan bahawa kenyataan Amir Khan yang menafikan melakukan seks dengan DatukNorjan Khan tidak boleh dipercayai. Hakim Datuk Ian juga menyatakan Datuk Norjan Khan telah merancang lebih awal untuk melakukan seks dengan Amir Khan dan ini menerangkan keinginannya terhadap seks. Datuk Ian seterusnya mengatakan “Mengaku beragam tertentu atau tergolong dalam kaum tertentu tidak secara automatik membersihkan  seseorang atau menghalang melakukan kesalahan. Oleh itu tidaklah mengejutkan DatukNorjan tidak kisah seseorang yang asing melakukan urutan terhadapnya. Ini menunjukkan peranan agama atau kaum  memainkan peranan di sini.Oleh kerana untukmembentuk kes prima facie hanya mengharapkan keterangan Amir Khan yang telah diputuskan sebagai saksi tidak boleh dipercayai serta kekurangan motif bagi melakukan pembunuhan, maka saya dengan ini melepas dan membebaskan tertuduh”

Sehinggakini, pembunuh sebenar masih belum diketahui walaupun gambar dan kenyataan bertulis mahkamah telah menceritakan perilaku seksual DatukNorjan Khan kepada seluruh negara. Adalah amat malang ahli keluarga DatukNorjan Khan masih belum mendapat pembelaan sewajarnya daripada pihak polis. Anak sulung DatukNorjan Khan yang gagal menghalang mahkamah mengemukakan bukti seksual DatukNorjan Khan, Mohd Fazil Mohd Ali yang kini bertugas di Jabatan Perdana Menteri sebagai Pengarah Seranta Felda Cawangan Sabah pasti mengharapkan satu hari nanti pembunuh DatukNorjan Khan dapat ditemui dan dihadapkan kemuka pengadilan.

Read more...

UMNO +YAHUDI


 Kementerian Dalam Negeri (KDN) didesak supaya bertindak tegas dan segera bagi menghentikan segala bentuk bantuan dan campur tangan kumpulan pro-Yahudi terhadap pembangkang khususnya Parti Keadilan Rakyat (PKR).
Timbalan Pengerusi Perhubungan UMNO Pulau Pinang, Datuk Musa Sheikh Fadzir  berkata, adalah sesuatu yang malang apabila kementerian itu masih gagal menangani perkara itu sedangkan campur tangan kumpulan Yahudi dikesan sebelum 2004 lagi.
Menurut beliau, pihak berkuasa perlu mengambil iktibar daripada kemusnahan dan perang saudara di negara Arab akibat percaturan tangan-tangan ghaib Yahudi yang berselindung di sebalik pertubuhan bukan kerajaan (NGO) antarabangsa.
"Campur tangan kumpulan pro-Yahudi dalam bentuk latihan, kewangan dan teknikal terutamanya dalam PKR bukan perkara baru. Ia telah berulang kali didedah dan diakui sendiri bekas-bekas pemimpin PKR sehingga mereka menang besar pada 2008

Umno memang terkenal dengan tektik kotor perang saraf. apa je diorang boleh buat untuk menang fitnah, pembohongan macam dah jadi makanan harian diorang. Tektik kitar semula ni diulang setiap hari supaya kelihatan macam benar. Tapi malang tektik kencing ni hanya boleh diterima oleh sebahagian kecil masyarakat, malah semakin ramai yang semakin menyampah dengan tektik kotor ni.


NiLAMBANG APA YE

Read more...

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

[Valid Atom 1.0]

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP