Powered by Blogger.
ISTIQOMAH

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


Followers

Monday, April 2

Poad Lu Jangan takbur wak

 Barisan Nasional (BN) mengalu-alukan Naib Presiden Pas, Salahuddin Ayub bertanding di Johor pada Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU13) jika yakin mampu memberi saingan kepada perikatan itu.

Sehubungan itu, menurut Ahli Parlimen Batu Pahat, Dr Mohd Puad Zarkashi, beliau yakin Ahli Parlimen Kubang Kerian itu tidak akan berjaya di Johor.

“Kalau berani datanglah bertanding di Batu Pahat. Kedatangan dia (Salahuddin) amat dialu-alukan kerana kita yakin dia tidak akan berjaya,” kata beliau yang juga Ahli Majlis Tertinggi Umno.


Cakap jangan sombong poad kat batu pahat orang da mula menyampah tengok kesombongan lu, setiausaha lu sendiri pun da berape ekor cabut lari tak tahan dengan sikap sombong lu, lu boleh sombong la sebab orang rengit bantu lu menang nak harap orang bandar penggaram memang da lama lu berkubur. tapi orang senggarang dengan rengit da mula buka mata beb. Lu kena ingat beb Ayub pun dah mula goyang. Banyak sangat pulun projek untuk kroni.

Gua tengok orang tua dulu yang ludah cermah Pas dah mula kendur malah sebahagian da mula jadi penyokong kuat. tinggal yang peringkat umur 50an dan 60an je yang masih bangang sokong Umno. kalau dengan Izin Allah hati diorang pusing alamat menagis la lu peluk pokok kat round about Batu Pahat

Read more...

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

[Valid Atom 1.0]

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP