Powered by Blogger.
ISTIQOMAH

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


Followers

Thursday, January 26

Anjing menyalak bukit


Tindakan Datuk Seri Anwar Ibrahim sering memfailkan saman terhadap pihak-pihak yang mengkritiknya jelas bertentangan dengan imej demokrasi dan hak asasi manusia yang cuba diperjuangkan Ketua Pembangkang itu.
Presiden Pergerakan Keadilan Sedunia (JUST), Dr. Chandra Muzaffar menegaskan, tindak tanduk Anwar itu memperlihatkan beliau tidak faham dan tidak menghormati hak bersuara pihak lain.
Bekas Timbalan Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR) itu menambah, hakikatnya Anwar tidak sanggup dikritik oleh pihak lain sedangkan kritikan adalah perkara biasa bagi seorang ahli politik.
‘‘Jika dia benar seorang pejuang hak asasi manusia kenapa dia menggunakan mahkamah untuk menutup mulut orang lain.
‘‘Kalau seseorang menyaman orang lain kerana orang itu mengkritik dia, bermakna dia tidak sanggup menerima kritikan dan usaha dia untuk menutup mulut orang lain ialah dengan saman,’’ katanya ketika dihubungi di sini, hari ini.

 Datuk Seri Anwar Ibrahim tidak berani menyaman individu seperti Datuk Shazryl Eskay Abdullah, Datuk S. Nallakaruppan dan Ummi Hafilda Ali walaupun ketiga-tiga mereka telah secara terbuka mendedahkan kesalahan moral Ketua Pembangkang itu.
Bekas Ketua Angkatan Muda Keadilan (AMK), Senator Ezam Mohd. Noor berkata, ini kerana Anwar sendiri tahu dakwaan mereka adalah benar dan banyak lagi 'pekung' akan dibuka sekiranya kes dibawa ke mahkamah.


Umpama Anjing menyalak bukit bukit takkan runtuh anjing yang kepenatan, Dua artikel yang gua rembat dari paper fitnah teulung di Malaysia ni, menunjukan 2 kutu yang gua sungguh kesian yang hanya jadi pak pacak dalam filem politik Malaysia, terhegeh2 mengharap simpati dari tuan nya dengan harapan mendapat imbuhan tulang kokang,


Siapa dua orang ni, hidung tak mancung pipi tersorong2 nak mendapat publisiti murah, Anwar gua rasa telah bertindak bijak untuk tidak melayan pak pacak ni, buang masa dan buang tenaga je. tak  de faedah malah boleh bagi publisiti murahan je. Dan kalau la Anwar bertindak bodoh melayan 2 ekor kutu ni gua orang pertama akan katakan anwar banggang, mengangkat pak pacak jadi hero.


Umno yang begitu bijak telah mengunakan tukang bawa tombak untuk berperang dengan Anwar, dengan harapan anwar boleh temakan pacing yang digunakan. walaweeii 2 kutu ni tak sedar ke lu siapa, anak bilis nak sibuk membaham jerung, sedar la diri sikit lu nak bersilat langkah sumbang, nak kutuk orang diri sendiri penuh panau dan kurap. tak kemana der.

Kalau Anwar tu banyak pekong dedahkan je la apa lu takut backing lu kan cukup gah, dari dulu lu sibuk meroyan ada bukti tentang pekung anwar tapi sampai sekarang 1 bukti pun tarak, apa lu cakap benda sama je, pekong mana yang lu buka tak de beb, yang ada cuma cakap2 yang tiada bukti. Orang yang akal pendek boleh la lu bedek kena yang bijak kena gelak je. menyalak la terus beb tak kan runtuh bukit tu

Read more...

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

[Valid Atom 1.0]

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP