Powered by Blogger.
ISTIQOMAH

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


Followers

Thursday, November 15

Bila taukeh lembu bersuara

Ari ni tengah gua duk masuk ke facebook gua terjumpa satu posting rosmah sedang menari tarian india nak termuntah beb gua tengok orang tua tergedik-gedik menari, samada dah buang tebiat ke gua tak pasti tapi Hajah Rosmah ni gua tak pasti apa niat dia. memang lawak beb.

Dalam umno dok meroyan pasal isu rekaan kata Nurul Izzah sokong orang islam murtad tetiba pulak keluar video Hajah tua ni dok syok menari hehehehe.

Isu sebenar yg gua nak cerita ni bukan pasal Hajah menari tapi kekecohan yang ditimbulkan umno dek kenyataan pasal murtad.

Bukan main lagi puak umno yg selama ni cukup phobia dengan islam tetiba menjadi ulamak murtabak dalam membahaskan isu, paling tak boleh bla kenayataan sharizat - lembu hehehehe

 Ketua Wanita Umno Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil berkata kenyataan Nurul Izzah merupakan titik hitam dalam sejarah negara kerana boleh mencetuskan kecelaruan dan memesongkan akidah umat Islam.

"Apabila anda bertanya saya, tiada paksaan dalam beragama...bagaimana seseorang itu boleh berkata, maaflah, ini (kebebasan beragama) hanya terpakai kepada orang bukan Melayu, ia sepatutnya diguna pakai secara sama rata," kata Nurul Izzah yang juga Naib Presiden Parti Keadilan Rakyat.

Gua nak tanya lak apa cerita fatwa abdullah badawi dulu, "allow muslim to convert if they choose to" pelik umno ni kan. rasanya mana yang lebih dahsat kenyataan. seorang sebut melayu sorang jelas sebut muslim.


Read more...

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

[Valid Atom 1.0]

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP