Powered by Blogger.
ISTIQOMAH

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


Followers

Sunday, November 27

Gangster tua felda nak belasah orang

Saksikan gaya seorang samseng dengan dada yang terbuka, memaki Ketua Peneroka Felda Kebangsaan (Pak Sam) yang juga mewakili peneroka-peneroka Felda di dalam Lembaga Pengarah Felda. Tidak pernah dalam sejarah Felda, seorang Pengerusi Felda memaki peneroka secara terbuka seperti dilakukan Isa Samad. Inilah mentaliti beliau dan kroni-kroni beliau yang menganggap peneroka ini menyusahkan dan bagaikan zombi yang patut mengikut sahaja arahan-arahan mereka. Wahai peneroka dan generasi baru Felda, adalah fakta bahawa peneroka tidak pernah diambil pandangan berkenaan isu penyenaraian, pajakan tanah dan rampasan kuasa pengerusi Koperasi Felda.Wakil kamu iaitu Pak Sam yang bergelumang dalam Felda berpuluh tahun lamanya tidak diperdulikan bantahan dalam Mesyuarat Lembaga Pengarah Felda malah apabila Pak Sam secara jujur memberikan pandangan, Pak Sam dimaki secara terbuka dan sebelum ini Pak Sam pernah menjadi sasaran anjing-anjing Isa Samad di dalam blog dan facebook.Berbanding pandangan Pak Sam sebagai seorang yang arif dengan hal ehwal Felda dan kepentingan peneroka dengan Isa Samad dan Sabri Ahmad yang mempunyai track record buruk di Negeri Sembilan dan Sime Darby, siapa yang kamu rasa lebih jujur dan tidak berkepentingan mengemukakan pandangan.

Yakinlah, mereka yang dijanjikan dengan pink form untuk menjadikan mereka jutawan, dijanjikan kontrak-kontrak, jawatan CEO dan Lembaga Pengarah sebenarnya tidak pernah pedulikan nasib-nasib peneroka Felda dan anak-anak. Peneroka-peneroka bangkitlah dan suarakan kepada PM Najib bantahan kamu terhadap semua ini. Selagi bicara kamu semua setakat di kedai kopi dan bilik tidur,selagi itu mereka fikir segala kekayaan Felda adalah milik mereka semata-mata. Isa Samad dan Sabri Ahmad baru-baru ini telah memaksa SKMM menerima keahlian mereka menggunakan kuasa Menteri Koperasi dan mengarahkan Koperasi Permodalan Felda memanggil Mesyuarat Agung Luar Biasa pada 15 Januari 2012 untuk memaksa ahli menerima Isa Samad sebagai Pengerusi Koperasi.Mari kita berhimpun di Ibu Pejabat Felda dan berarak ke Putrajaya mendesak PM menyingkirkan Isa Samad dan menghormati keputusan-keputusan peneroka Felda!!
kah kah situa gangster nak belasah orang sedo diri la weeiiii

Read more...

Rais lu nak kencing siapa beb

Masyarakat Orang Asli di negara ini merupakan masyarakat yang paling beruntung dan bertuah jika dibandingkan dengan kaum pribumi di beberapa buah negara lain, kata Menteri Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan Datuk Seri Dr Rais Yatim.

Katanya ini kerana masyarakat Orang Asli di negara ini sentiasa mendapat perhatian dan pelbagai bantuan daripada kerajaan untuk meningkatkan taraf kehidupan mereka.

"Jika kita lihat masyarakat Orang Asli atau pribumi Maoris di New Zealand atau Red Indians di Amerika Syarikat, mereka tidak beruntung seperti masyarakat orang asli di negara ini.

kenyataan paling bodoh dan bangang dari menteri yang memang bangang, kalau nak melembukan orang malayasia pun agak2 la beb, bagi la contoh orang asli kat afrika sana ke, ni lu bandingkan dengan orang asli red indian dan maoris, apa lu buat lawak ke.

Lain kali kalau nak kencing jangan buat media kasi orang malaysia buta maklumat, sekarang orang petik sikit je dah dapat tahu, lu ceta apa, taraf hidup diorang kat sana lebih tinggi dari taraf hidup orang asli di Malaysia, rata2 orang asli di Malaysia hidup bawah paras kemiskinan, cuma beberapa kerat je yang berjaya yang kaya raya jauh sekali atau lu nak cerita ananda krisnan, atau lu sendiri adalah orang asli.

Kat amerika atau new zealand belambak orang asli kaya raya beb, kat sini apa yang diorang ada, tanah adat diorang pun kutu2puak lu rampas bagi balak kat taukeh2 yang memang da kaya. pernah dengar nama jonah lamu, atau lu pernah dengar nama the rock,atau ramai lagi la, g tanya pacik google senang2 je lu nak dapat info.
New Zealand is still administered by the United Kingdom (although it is an independent state). There have been four members of British Parliament representing New Zealand that have been of Maori ancestry since 1867. Four of the 97 members of the House of Representatives in New Zealand are also Maori. 
beritahu gua kat malaysia ada ke?

Read more...

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

[Valid Atom 1.0]

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP