Powered by Blogger.
ISTIQOMAH

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


Followers

Friday, January 13

Lawak besar hari ni

Tahap kepuasan masyarakat yang berurusan di pejabat dan balai-balai polis meningkat kepada 70.5 peratus, jauh mengatasi Indeks Prestasi Utama (KPI) 2011 yang ditetapkan iaitu 60 peratus.
Menyatakan demikian di sini hari ini, Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein berkata, pencapaian ini berdasarkan kajian TNS International yang mengukur kepuasan masyarakat terhadap tugas Polis Diraja Malaysia (PDRM).

Gua nak buat survey juga la siapa yang puas dengan tugas PDRM.  Apa macam ada siapa2 yang puas.....

Gua bukan nak sangat ulas artikal ni tapi bila baca gua tak boleh bla la beb. sebenarnya gua nak tulis pasal perkara lain tadinya bila terbaca ni gua buat mukadimah la dulu.

Gua sebenarnya lebih tertarik pasal berita shahrizat cuti 3 mingu nak jaga lembu agaknya, kalau ikut alasan nak memudahkan Sperm buat siasatan. masa mula2 kantoi pasal lembu dulu gua ada ingat shahrizat pernah kata, mana ada pemimpin BN yang betul2 bersih.  Jika beliau kantoi bunyinya dia akan bogelkan yang lain.

Gua dah tak sabar ni nak tengok siapa muka2 haramjadah yang bakal kantoi, atau bakal sahrizat bogelkan nanti, lambat sangat la beb. Kepada shahrizat kalau lu kena, gua suka nak nasihatkan kantoikan je kutu2 berahak lain tu. Apahal nak simpan beb. sekarang lu nangis sendiri beb, mana ada orang simpati. lu tengok je la kutu2 kapal umno lu pun dah mula tikam lu, Bung mohtar pun dah kaw2 belasah lu, apa tunggu lagi ni minahchi.

Lu tak kan dah lupa ke masa lu ketawa besar dulu bukan main ramai sama2 berdekah2,bila lu tengah meraung sekarang apa jadi beb. kaw2 lu kena.

Read more...

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

[Valid Atom 1.0]

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP