Powered by Blogger.
ISTIQOMAH

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


Followers

Sunday, November 6

402 ekor beb

Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak yang juga Ahli Parlimen Pekan dan isteri, Datin Seri Rosmah Mansor menyumbangkan 402 ekor lembu untuk dikorbankan sempena Hari Raya Aidiladha esok.
Seramai 280 penerima terdiri daripada masjid, surau dan pertubuhan bukan kerajaan (NGO) dalam kawasan Parlimen Pekan menerima sumbangan lembu tersebut.
Majlis penyerahan wakalah dan watikah korban untuk Parlimen tersebut disempurnakan oleh Timbalan Ketua UMNO Bahagian Pekan, Datuk Ishak Mohamed di Bangunan UMNO Pekan di sini hari ini.
"Seharusnya umat Islam perlu bersyukur kerana sambutan Aidiladha dapat diraikan dengan penuh keamanan tanpa sebarang kesulitan.
"Rezeki yang dilimpahi berupa haiwan ternakan yang hendak dikorbankan boleh diperoleh dengan begitu mudah tanpa sebarang masalah," katanya.
Katanya, sumbangan itu merupakan satu amanah yang perlu dilaksanakan dengan sebaiknya dan memastikan daging korban tersebut diagih secara adil di kawasan masing-masing terutama kepada golongan memerlukan.


Banyak betul lembu kepunyaaan Tuan haji Najib dan Hajah Rosmah ni. beli kat mana yek, kat fedlot nasional ke????? Banyak juga duit Tuan Haji Najib beli lembu. ni merupakan Rekod Malaysia korban lembu terbanyak oleh seorang individu agaknya. Glamour! glamour! glamour!!!

Read more...

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

[Valid Atom 1.0]

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP